Magnatul politician italian a recurs la paradisuri fiscale pentru a-şi ascunde imensa avere. Din Insulele Virgine în Bahamas, trecând prin Jersey şi Guernesey, există o adevărată constelaţie de societăţi off-shore la care a recurs Silvio Berlusconi în calitate de proprietar al Fininvest, din 1989 până în 1996. Procurorii din Milano care au studiat dosarul celui mai bogat om de afaceri din Italia arată că prin acest sistem el a falsificat bilanţurile grupului cu sute de milioane de euro. Arhitectura Fininvest era divizată în două blocuri, unul oficial, altul, desemnat ca grupul B, mult mai secret. O structură paralelă, compusă în principal din holdinguri cu sediul în paradisuri fiscale prin care tranzitau milioane de euro. În 1996, în ziua dinaintea căsătoriei sale cu Veronica Lario, Il Cavaliere a creat, cu ajutorul avocatului David Mills, două companii în paradisuri fiscale pentru copiii proveniţi din primul mariaj. Avocatul britanic Mills, considerat „magicianul fraudei internaţionale”, a creat societăţi şi conturi, înmatriculate în Bermude pe numele Marinei Berlusconi, „pachetul” fiind conceput pentru a evita problemele de succesiune între copii şi a doua soţie a magnatului.
Mills preciza în 2004 că obiectivul era de a aloca o parte a averii private a lui Berlusconi pentru copiii din prima căsătorie. „Mi s-a cerut să creez două conturi de investiţii pentru drepturile de televiziune şi să repartizez beneficiile pentru Marina şi PierSilvio, iar această structură să rămână secretă”. Marina deţine cel puţin o companie off-shore, Properties Bridgestone Limited, care a achiziţionat pentru Silvio Berlusconi vila din Bermude şi un iaht. Potrivit media italiene, Marina ar deţine conturi şi în Guernesey, Mills elaborând şi un contract fiduciar pentru acest paradis fiscal, contract semnat de Marina Berlusconi la 14 decembrie 1990. Avocatul a ajutat-o pe fiica „Caimanului“ să transfere bunurile sale în Bermude. Bridgestone Properties Limited a fost creată şi utilizată pentru disimularea fondurilor Fininvest, societate financiară de portofoliu a familiei Berlusconi şi în prezent Marina este preşedinte al companiei Fininvest, care deţine Mediaset.Berlusconi a fost acuzat că a plătit avocatului britanic o mită de 450 milioane euro pentru a minţi pentru el în faţa tribunalelor italiene în cursul anilor 1990.
Printre numeroasele denumiri cu care a fost catalogat în cele peste două decenii în care a dominat viaţa politică a Italiei, cea mai evocatoare este „Caimanul”. Un saurian cu piele dură care rezistă la orice. Chiar dacă decizia Curţii de Casaţie l-a afectat serios, pentru a fi dărâmat a trebuit emisă interdicţia de a exercita o funcţie publică timp de cinci ani.