17.5 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialGeorge W. Bush: Viitorilor imigranti ilegali li se va interzice definitiv intrarea...

George W. Bush: Viitorilor imigranti ilegali li se va interzice definitiv intrarea in SUA

 

Presedintele american George W. Bush a promis, astazi, ca viitorilor imigranti ilegali li se va interzice definitiv intrarea in SUA, in cadrul reformei sale in privinta imigratiei, relateaza AFP, preluata de Rompres.

 

In alocutiunea sa saptamanala la radio, presedintele american a precizat – in premiera – ca noul proiect de lege in privinta imigratiei, prezentat Senatului saptamana trecuta, prevede ca persoanele care trec ilegal frontiera americana vor fi nu numai expulzate, dar li se va interzice definitiv intrarea in SUA.

 

"Conform acestei legi, celor care vor fi prinsi traversand ilegal (frontiera) li se va interzice definitiv intrarea in SUA, ca muncitor sau ca turist", a precizat Bush.

 

Presedintele american a pledat, saptamana trecuta, pe langa Congres pentru ca o vasta si controversata reforma a imigratiei sa fie votata pana la sfarsitul anului.

 

Celalalt capitol al acestei reforme le deschide celor circa 12 milioane de imigranti clandestini (printre care si circa 10.000 de romani) care traiesc deja in SUA, posibilitatea de a intra in legalitate cerand o Viza Z care poate fi prelungita si platind amenzi.

 

Proiectul, care ar reprezenta cea mai importanta reforma a legilor imigratiei din ultimii 20 de ani din SUA, este analizat in prezent de Congres.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

VIDEO Doi cetățeni moldoveni și un român, arestați pentru că au adus în țară „drogul zombie“

Doi cetățeni moldoveni și un român au fost arestați preventiv într-un dosar DIICOT legat de traficul de substanțe psihoactive, inclusiv „drogul zombie," cunoscut pentru...

Parlamentul Georgiei interzice prin lege propaganda LGBT

O lege împotriva propagandei LGBT a fost adoptată de Parlamentul Georgiei, marți. Este legea supra "valorilor familiale şi protecţiei minorilor", inspirată de legislația rusească...

Daniele De Rossi, demis de la AS Roma după un început modest în Serie A

AS Roma a anunțat demiterea antrenorului Daniele De Rossi după doar patru etape fără victorie în actualul sezon din Serie A. Daniele De Rossi, fostul...
Ultima oră
Pe aceeași temă