16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialCine sunt cei mai bogaţi oameni din China în 2011

Cine sunt cei mai bogaţi oameni din China în 2011

Un fost manager al unei fabrici de arme este cel mai bogat chinez, potrivit unei liste anuale publicată de Hurun Report, citată de BBC.

Liang Wengen, în vârstă de 55 de ani, fost director al unei fabrici de arme deţinută de stat şi care a pus bazele celei mai importante firmei de echipament de construcţii din China, Sany Heavy, este în fruntea listei Hurun Rich. După ce a dublat valoarea acţiunilor companiei Sany, averea sa a ajuns la 11 miliarde de dolari. De altfel, Liang Wengen nu este doar cel mai bogat om din China, el ocupa, în martie 2011, locul 114 în topul Forbes.

Numărul miliardarilor în dolari a crecut cu 271 în acest an în China, de la 189 în 2010, iar magnaţii Internetului şi imobiliari ocupă un loc important în listă.

Zong Qinghou, şeful imperiului Wahaha, companie care produce băuturi, s-a clasat pe locul al doilea cu o avere de 10,7 miliarde de dolari. Vânzările companiei sale sunt încă ridicate, dar ca majoritatea marilor firme din China, şi cea pe care o conduce Qinghou este afectate de costurile tot mai ridicate ale materiilor prime.

Robin Li Yanhong, şeful motorului de căutare Baidu a avut 8,8 miliarde de dolari, în timp ce Yan Bin, a cărui companie deţine drepturile de distribuţie pentru o băutură energizantă s-a clasat pe locul patru cu 7,8 miliarde de dolari.

Lista cu oamenii cei mai bogaţi din China a fost iniţiată în 1999 şi publicată de revista Hurun Report, fondată de fostul expert contabil Rupert Hoogewerf.

 

Cele mai citite

Surpriza din tribune la Monaco – Barcelona. Michael Jordan, prezent la meci

Michael Jordan, legenda baschetului și considerat cel mai bun jucător din toate timpurile, a fost prezent pe Stade Louis II la meciul dintre AS...

Băncile taie dobânzile la credite, dar și la depozite. Creditele ipotecare devin mai accesibile

Clienții băncilor sunt sfătuiți să compare ofertele disponibile pe piață, înainte de a lua o decizie privind creditele sau economiile lor Mai multe bănci din...

Tragedie la Barajul Vidraru: George Țelinoiu, cunoscut sub numele de Țeli, s-a sinucis la vârsta de 34 de ani

George Țelinoiu, un fotograf apreciat și cunoscut sub numele de Țeli, a ales să-și pună capăt vieții la doar 34 de ani, într-un gest...
Ultima oră
Pe aceeași temă