1.1 C
București
marți, 14 ianuarie 2025
AcasăSpecialArgentinienii nu pot cumpăra mai mult de 2.000 de dolari/lună

Argentinienii nu pot cumpăra mai mult de 2.000 de dolari/lună

Guvenul argentinian a decis să limiteze cupărarea de valută de către cetăţenii acestei ţări la cel mult 2.000 de dolari pe lună, informează cotidianul El Pais.

Pentru a putea cumpăra valută este nevoie de un formular de la Administraţia Federală, inclusiv de autorizaţie. Pot face o astfel de solicitare doar cei care lucrează cu carte de muncă, liber profesioniştii şi micile companii care au declarate veniturile.

O altă condiţionalitate este aceea legată de cumpărarea valutei la casele de schimb doar de către particulari (mai puţin companii sau investitori) care pot demonstra că au venituri minime de 7.200 de pesos, adică 900 de dolari. Din veniturile respective doar 20% se poate cumpăra valută.

Însă, conform datelor oficiale jumătate dintre argentinieni câştigă, în medie, 4.731 de pesos, adică 590 de dolari.

Decretul guvernamental limitează la 2.000 de dolari lunar cumpărarea de valută. Însă pentru a putea schimba această sumă trebuie să ai un venit de peste 100.000 de pesos pe lună, sumă pe care nu o câştigă niciun ministru argentinian.

Restricţiile au fost impuse pentru a încetini ieşirea de capital şi pentru a proteja rezervele valutare ale ţării. Rezervele Băncii Centrale au scăzut cu 44% în ultimii trei ani, de la 52.000 la 29.000 de milioane de dolari.

Cele mai citite

Rusia și războiul său hibrid din Europa, inclusiv în România

O investigație a publicației germane „Die Zeit” a documentat cel puțin 50 de cazuri de spionaj, sabotaj, atacuri cibernetice și alte acțiuni ostile în...

Firmele mici trebuie să se adapteze rapid la interacțiunile fiscale cu ANAF

De la 1 ianuarie 2025, contribuabilii mici din România sunt obligați să transmită fișierul standard de control fiscal (SAF-T) Fișierul standard de control fiscal SAF-T...

Rusia și războiul său hibrid din Europa, inclusiv în România

O investigație a publicației germane „Die Zeit” a documentat cel puțin 50 de cazuri de spionaj, sabotaj, atacuri cibernetice și alte acțiuni ostile în...
Ultima oră
Pe aceeași temă