18.8 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialAproape 4.000 de sirieni, refugiaţi în Liban

Aproape 4.000 de sirieni, refugiaţi în Liban

Aproape 4.000 de sirieni s-au refugiat în Liban în perioada martie – septembrie, ca urmare a represiunii sângeroase declanşate de regimul de la Damasc împotriva mişcării de contestare din ţară, au anunţat Naţiunile Unite.

Până la 7 septembrie, Naţiunile Unite au înregistrat mai mult de 3.580 de refugiaţi, mai mult de 600 dintre aceştia ajungând în Liban în prima săptămână din septembrie, potrivit unui raport al Programului ONU pentru dezvoltare (PNUD), scrie Mediafax, care citează AFP.

„În ultimele două săptămâni au intrat în Liban mulţi sirieni, veniţi din localităţile Heet, Tall Kalakh şi Homs, unde au izbucnit confruntări”, precizează raportul PNUD. „Majoritatea sirienilor care au fugit din satele lor în ultimele săptămâni au intrat în Liban pe la posturile de frontieră oficiale, punctele de trecere informale fiind supravegheate strict de autorităţile siriene”, adaugă documentul ONU.

Martori din nordul Libanului au relatat că au auzit focuri de armă trase de pe teritoriul sirian, iar surse din serviciile de securitate libaneze au afirmat că unii dintre refugiaţi prezintă răni provocate de gloanţe.

Conform ONU, mai mult de 2.600 de persoane au fost ucise în Siria, în cursul represiunii sângeroase lansate de regimul de la Damasc de la jumătatea lunii martie, pentru a înăbuşi mişcarea de contestare fără precedent.

Cele mai citite

Economistul Eugen Rădulescu: Deficitul bugetar crește mult în prag de alegeri

Consilierul guvernatorului BNR atrage atenţia asupra derapajelor fiscale din anii electorali Eugen Rădulescu declară că, de anul viitor, deciziile luate în an electoral trebuie decontate. „De...

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat: idei și sugestii

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat este o strategie esențială pentru orice magazin, deoarece acest spațiu poate transforma clienții indeciși în cumpărători. Plasarea inteligentă...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...
Ultima oră
Pe aceeași temă