16.1 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialViitorul fotbalului românesc se creează la Academia „Hagi“

Viitorul fotbalului românesc se creează la Academia „Hagi“

Fostul internaţional vrea să găsească, în academia ce îi poartă numele, noul „decar” al naţionalei, iar reprezentativele de tineret să fie alcătuite din jucători de la academie.

Constănţeanul Gheorghe Hagi este mândru de tânăra sa Academie de Fotbal şi este optimist în privinţa şanselor de reuşită. „Regele” a declarat că obiectivul primordial al Academiei care îi poartă numele este găsirea unui număr 10 pentru prima reprezentativă.

„Una dintre dorinţele mele este să descopăr cât mai repede următorul număr 10 pentru naţională. Va fi din Constanţa sau poate Craiova”, a spus Hagi.

Deşi nu e deschisă de mult timp, Academia Gheorghe Hagi se poate mândri cu performanţe notabile. Chiar anul acesta, echipa Juniorii D, la care evoluează şi Ianis Hagi, a devenit campioană naţională. Titlul este completat de multe alte finale sau semifinale jucate la aproape toate categoriile de vârstă.

În opinia lui toate aceste performanţe vor duce la rezultate excelente la Campionatul Mondial din 2022, ce va avea loc în Qatar. „Grupa 1998, alături de cele de 1994, 1995, 1996, 1997 şi 1999, poate oferi naţio-nalei jucători foarte buni. Sunt convins că în 2022 aceşti copii vor face lucruri deosebite la turneul final. Începând cu grupele 1994 până la cea de 1999, sunt foarte mulţi jucători care în 2022, la 23-28 ani, pot face un Mondial de excepţie. Noi vom avea cel puţin opt jucători la acea echipă naţională”, a mai declarat fostul căpitan al naţionalei.

Hagi spune însă că jucătorii români trebuie să mai lucreze la capitolul moral pentru a avea succes şi este contrariat de faptul că echipele româneşti, chiar şi cea naţională, joacă în funcţie de adversar şi niciodată nu îşi impun propriu stil de joc.

„Trebuie să învăţăm însă să avem curaj, asta ne lipseşte acum. Totul se rezumă la psihicul jucătorilor, pentru că fizic este clar că trebuie să fim la acelaşi nivel cu ceilalţi, altfel nu avem ce căuta pe teren. Din păcate, ne-am obişnuit să dăm mingea la adversar şi apoi să jucăm în funcţie de ce joacă el. Generaţia din 2022 va fi însă altfel, am mare încredere în ea”, a declarat Hagi.

Hagi vrea cât mai mulţi jucători la loturile naţionale

Revenind la Academia „Hagi”, fostul căpitan al naţionalei spune că se aşteaptă ca într-un timp cât mai scurt să dea la loturile naţionale nici mai mult nici mai puţin de 11 jucători pentru fiecare categorie de vârstă.

„Va fi vorba de 11 jucători dintr-un lot lărgit. Sunt mulţi jucători buni în ţară şi voi încerca să îi iau pe cei care mi-au arătat că merită să vină la Academie”, a încheiat el.

Perioada la care s-a referit Hagi când a făcut declaraţia este de 2-3 ani, un timp relativ scurt, însă nu imposibil. Hagi are şi varianta Viitorul Constanţa, unde tinerii fotbalişti sunt introduşi în atmosfera de competiţie oficială.

Cele mai citite

Fonduri Elvețiene: Oxigen financiar pentru IMM-urile din România

Peste 55 de milioane de franci elvețieni sunt la dispoziția IMM-urilor pentru investiții în sectorul productiv Ministrul Marcel Boloș și ambasadorul Elveției în România, Massimo...

Termofocare inteligente: Controlul încălzirii cu ajutorul tehnologiei moderne

Salut, dragă cititorule! Ți s-a întâmplat vreodată să te întorci acasă într-o seară rece de iarnă și să-ți dorești ca locuința ta să fie...

Mircea Lucescu a anunțat lotul preliminar pentru meciurile cu Cipru și Kosovo!

Selecționerul Mircea Lucescu a publicat lista preliminară de jucători care ar putea fi convocați pentru meciurile cu Cipru și Lituania din Liga Națiunilor, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă