Judetul Timis a castigat un prefect cu doctorat in rezistenta materialelor si a pierdut un presedinte pentru organizatia judeteana a Partidului National Liberal. Ovidiu Draganescu a renuntat, ieri, la toate functiile pe care le detinea in partid, adica presedinte de filiala, dar si la cea de membru in Comitetul Executiv National al PNL.
„Epopeea” indeciziilor prefectului, care a amanat saptamani in sir sa dea un raspuns clar, s-a finalizat ieri, printr-un raspuns previzibil. Participarea sa la examenul de prefect, organizat la Bucuresti, a dat de inteles ca renunta la calitatea de om politic in favoarea administratiei. Decizia sa este bazata si pe faptul ca nu a obtinut un post de secretar de stat in Ministerul Apararii Nationale, pentru ca, sustin surse din partid, Draganescu nu pare sa se mai bucure de o sustinere la Centru.
Trebuie spus ca si subprefectul judetului, Zoltan Marossy, a ales sa ramana functionar public, demisionand din UDMR.
„Am optat sa raman la Timisoara, pentru ca trebuie sa rezolv mai intai lucrurile la nivel local, iar tara trebuie sa mai astepte. Este nevoie de fermitate in aplicarea legilor in acest judet, pentru ca are nevoie de un amplu efort de dezvoltare si control. A fost o decizie grea si am sacrificat cariera politica si, deci, si posibilitatea de a fi membru al Guvernului Tariceanu”, a declarat prefectul.
Draganescu spera, insa, ca viata sa sa fie destul de lunga pentru ca nu vrea sa iasa definitiv din politica, ci sa se intoarca dupa ce va finaliza ce isi propune pentru judet. El a avut o saptamana extenuanta, mai ales ca joi si-a dat si doctoratul in rezistenta materialelor, la Facultatea de Mecanica de la Universitatea „Politehnica” din Timisoara, pe care a absolvit-o in 1989.
Fost parlamentar, Draganescu a fost ales in vara pentru un al doilea mandat de lider al liberalilor din judet. Prin demisia sa din partid, au ramas fara posturi de conducere si „oamenii presedintelui”, cei care fac parte din Biroul Permanent Teritorial: Liviu Borha, Traian Stancu, Viorel Oancea, Cantemir Parva, Sorin Supuran, Laviniu Bedrosian, Mihnea Onofrei, Ciprian Jichici si doi membri supleanti.
Pana la finele anului, Comitetul Executiv National va numi si presedintele interimar, pe baza propunerilor din teritoriu. Postul de lider al filialei ar putea fi ocupat, pentru maximum jumatate de an, de Liviu Borha, vicepresedinte al Consiliului Judetean, dar si de senatorul Viorel Oancea, fost primar al municipiului Timisoara.
De cand a fost numit prefect, in primele zile ale lunii ianuarie, Draganescu nu a incetat sa surprinda prin declaratii socante de genul „as desfiinta Justitia pentru a face alta noua, care sa nu fie corupta” sau prin scandalurile iscate in jurul sau si atacate cu insistenta de Opozitia din Timis, motiv pentru care i s-a cerut, aproape saptamanal, demisia. De altfel, reactia liderilor PSD la auzul vestii ca Draganescu ramane prefect, a fost pe masura.
„Schimbarea prefectului ar reprezenta o masura benefica pentru Timis. Daca premierul Calin Popescu-Tariceanu il mai mentine in acest post, desi cauzeaza zilnic prejudicii imense de imagine Guvernului, inseamna ca este cel mai bun produs al filialei Timis a PNL”, a fost reactia prim-vicepresedintelui filialei PSD, Sorin Grindeanu.