Conducerea PSD Timisoara a pornit inca de pe acum lupta pentru fieful crestin-democrat din Primarie, desi mai este destul timp pana la alegerile locale din 2008. Discutiile despre viitorul candidat al social-democratilor petru fotoliul de primar, demarate acum circa un an, s-au finalizat, vineri seara, la sedinta conducerii organizatiei municipale.
Desi nu facea parte din lista initiala cu cei 12 posibili candidati pentru functia de primar, presedintele PSD Timis, senatorul Ilie Sarbu, a devenit cel pe umerii caruia se va pune incercarea de a cuceri eterna reduta de centru-dreapta din capitala Banatului. La scrutinul local de anul trecut, filiala l-a aruncat in cursa pe prefectul de atunci al judetului, Horia Ciocarlie, obtinand un scor sub asteptarile sefilor sai si iesind imediat de pe scena politica locala.
Lansarea lui Sarbu, fost ministru al Agriculturii in mandatul trecut, in aceasta lupta da, insa, cu siguranta, fiori celorlalte partide, care trebuie, la randul lor, sa-si caute candidati „cu greutate”. „In Timisoara lipseste o mana de gospodar si acest lucru ne afecteaza pe toti. Am plecat la Bucuresti pentru a indeplini un mandat extrem de dificil, in calitate de ministru. Sunt bucuros ca imi oferiti sansa sa ma intorc acasa si va promit ca nu va voi dezamagi nici pe dumneavoastra si nici pe concetatenii nostri”, a declarat senatorul, imediat dupa nomi-nalizarea sa.
Sarbu a adaugat ca va sta mai mult cu ochii pe activitatea din Primarie, timp in care isi va cauta si echipa potrivita pentru alegerile din 2008. Cu toate acestea, actualul senator are in carca niste acuzatii care planeaza de mai multa vreme in dosare ca privatizarea Societatii Nationale „Tutunul Romanesc” (SNTR) sau in problematica Insulei Mari a Brailei.
Chiar si actualul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, pe vremea cand era primar al Capitalei, l-a acuzat pe Sarbu ca ar fi luat spaga de 5 milioane de dolari pentru privatizarea SNTR, fara a aduce, insa, dovezi. Numele social-democratului a aparut si in pliantul distribuit de Coalitia pentru un Parlament Curat, in care se mentiona ca pe vremea cand era director al Seminarului Teologic din Caransebes, inainte de Revolutie, Sarbu a colaborat cu Securitatea.
Totodata, primul candidat oficial pentru scaunul ocupat de trei mandate incoace de catre Gheorghe Ciuhandu precizeaza in declaratia sa de avere ca are o casa de locuit in Bucuresti, un autoturism de teren, conturi in banca de aproape 100.000 de dolari, dar si bijuterii in valoare de 35.000 de euro.