3 C
București
miercuri, 13 noiembrie 2024
AcasăSpecialUnirea Alba Iulia, revelaţia ligii secunde

Unirea Alba Iulia, revelaţia ligii secunde

După ce a scăpat cu greu de la retrogradare în sezonul trecut, Unirea Alba Iulia a terminat turul acestui campionat la două puncte de poziţia a treia.

Problemele financiare şi mai ales cele cu licenţa au ţinut capul de afiş şi în liga a doua de fotbal. Conform clasamentului ultimei etape a sezonului trecut, seria B, Petrolul Ploieşti şi FC Bihor trebuiau să promoveze în Liga I, însă retrogradarea Politehnicii Timişoara şi a Gloriei Bistriţa au produs palpitaţii şi printre fruntaşele ligii secunde. Dacă Petrolul a scăpat, imaginile cu fotbaliştii bihoreni care făceau hora bucuriei pe terenul de la Drobeta Turnu-Severin s-au transformat, destul de rapid, în amintiri dureroase. Roş-albaştrii au picat testul licenţei, iar în locul lor au fost promovaţi cei de la CS Mioveni, formaţia care a terminat la un singur punct în spatele lor. Interesantă a fost mai ales primirea celor de la Voinţa Sibiu în prima ligă, în detrimentul Politehnicii Timişoara, în condiţiile în care sibienii au terminat în seria B pe locul patru în clasament.

Acest lucru a fost posibil pentru că ocupanta poziţiei a treia din prima serie, Săgeata Năvodari, nu avea drept de promovare. După ce bâlciul s-a terminat, formaţiile care au mai rezistat, din toate punctele de vedere, la tensiunile şi reorganizările din a doua ligă au început un nou sezon cu gânduri mai mult sau mai puţin măreţe. Retrogradate, dar cu experienţă şi, mai ales, cu destule valori individuale rămase la echipă, Politehnica Timişoara şi Gloria Bistriţa şi-au respectat statutul şi au defilat în acest tur.

Bucureşti e în Vest

Luceafărul Oradea, respectiv UTA Arad au fost singurele adversare care le-au pus probleme celor două formaţii, astfel că cele 10 victorii şi patru egaluri de căciulă, dintre care unul în meciul direct, le-au propulsat pe Poli şi pe Gloria pe primele două locuri, cu 34 de puncte din 45 posibile. La o distanţă de 10 puncte a terminat, pe poziţia a treia, Chindia Târgovişte, formaţia patronată de către Gheorghe Popescu, însă alături de Gaz Metan Severin şi FC Argeş nu se prea poate gândi la promovare în acest sezon. Poate cea mai frumoasă surpriză a fost parcursul Unirii Alba Iulia în acest tur. După ce a scăpat de la retrogradarea în a treia ligă abia pe finalul campionatului trecut, ardelenii au reuşit un tur de excepţie în actualul sezon şi iernează pe locul şase în clasament, la doar două puncte de Chindia.

Venirea lui Stelian Gherman pe banca alb-negrilor a fost imboldul de care Pecarov şi compania au avut nevoie, iar tehnicianul Unirii a fost recompensat înainte de sărbătorile de iarnă cu o prelungire a contractului până în 2013. Fără griji au încheiat acest tur UTA Arad, o formaţie care încă nu ştie exact dacă are drept de promovare în acest sezon, dar şi FC Bihor, care a avut nevoie de câteva luni pentru a-şi reveni din şocul cu neacordarea licenţei. De menţionat este şi primirea echipei Juventus Bucureşti în „seria Vest” a ligii secunde, aşa cum este numită pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal, deşi o altă echipă din Capitală, Dinamo II, evoluează în prima serie. Mutarea a fost făcută pentru ca seria B să aibă echipele complete, în condiţiile în care trei formaţii din sezonul trecut joacă în prima ligă. Returul ligii secunde va începe în 3 martie.  

La un pas de desfiinţare

„Lanterna roşie” în seria B a ligii secunde este Arieşul Turda, o nucă greu de spart în ediţiile precedente. Clujenii stau foarte prost cu situaţia financiară, iar majoritatea jucătorilor nu a mai văzut un ban de şase luni. De altfel, primarul din Turda, Tudor Ştefănie, a şi anunţat că Arieşul se va desfiinţa, însă o decizie finală urmează să fie luată în următoarele două luni. În sezonul trecut, seria B s-a încheiat fără FC Silvania şi Minerul Lupeni, răpuse la rândul lor de problemele cu banii.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

George Simion a întrerupt dezbaterea Antena 3 CNN de la Parlament. Ce spune despre legăturile cu Rusia și ofițerii GRU

Candidatul AUR la alegerile prezidențiale, George Simion, a întrerupt, marți seara, dezbaterea Antena 3 CNN de la Parlament. Acesta a fost întrebat de jurnaliștii...

Ucrainenii nu sunt dispuși la concesii teritoriale în schimbul păcii cu Rusia

Ucrainenii se opun în continuare unor concesii teritoriale către Rusia pentru a obţine pacea, în pofida avansării trupelor ruse, pierderilor de vieţi omeneşti şi...

Premierul Japoniei, Shigeru Ishiba, a adormit în timpul numărării voturilor pentru realegerea sa

Shigeru Ishiba, președintele Partidului Liberal Democrat (PLD), aflat la putere în Japonia, a fost văzut adormind luni în parlament, unde a fost reales prim-ministru. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă