Cea de-a treia ediţie a „Sărbătorii recoltei şi a vinului dobrogean” se desfăşoară, până pe 16 octombrie, la Pavilionul Expoziţional din Constanţa.
Evenimentul reprezintă un prilej pentru constănţeni de a cumpăra produse legume şi fructe, vinuri, ţesături sau brânzeturi, aduse de către mici producători agricoli, fermieri şi meşteri populari. În locul special amenajat pentru gustări calde, comercianţii nu mai pridideau, sâmbătă dimineaţă, în a doua zi de târg, cu invitaţii la masă pentru oricine trecea prin zonă. Tradiţionalul mic se vindea cu 2 lei şi tot cam atât se cerea pentru un păhărel de vin. Forfota cea mai mare era la sectorul legume-fructe, unde se cumpărau în special castraveţi, gogoşari şi ardei capia.
Diferenţa la kilogram sau litru pentru multe produse, faţă de pieţele din oraş, nu este mai mare de 1 leu. Avantajaţi sunt cei care cumpără mai mult. Doi litri de must costă 10 lei, strugurii sunt 4 lei, 1 kg de gogoşari şi ardei capia costă 2 lei, castraveţii se vând cu 2,20 lei, dar şi cu 2,50 lei. Perele costă 5 lei şi tot atât se dă pentru o sticluţă cu suc de soc. „Am luat câteva kilograme de castraveţi şi gogonele, să pun la borcan. Preţurile sunt cam la fel ca în piaţă, numai că aici am avut din ce alege”, a spus un cumpărător. În altă zonă a târgului găsim pastramă de oaie la 45 de lei, pălincă de Mureş la 15 lei litrul sau un kg de şunculiţă la 25 de lei.
Cârnaţii de Pleşcoi se vând cu 35 de lei, iar şoricul de porc e scos la vânzare cu 30 de lei. În jur de 15 lei costă conservele preparate în casă. Mai puţini cumpărători erau la produsele apicole şi la produsele confecţionate de meşterii populari. Spre încântarea copiilor, la intrarea în târg a fost amenajată o expoziţie educativă de animale domestice. De asemenea, constănţenii au prilejul să călărească. Trei ture costă 5 lei, iar 7 ture costă 10 lei. La „Sărbătoarea recoltei şi a vinului dobrogean” participă peste 250 de producători de legume, fructe, produse din lapte şi carne, miere etc.