A facut din modelarea baloanelor o arta si realizeaza adevarate sculpturi in baloane. Thomas Becket a venit din Baia Mare la Oradea pentru a studia la Facultatea de Design si vrea sa ajunga in Cartea Recordurilor.
Pentru a se putea intretine in facultate, Thomas Becket a fost nevoit sa se angajeze la o firma de decoratiuni din Oradea, doar ca timpul nu i-a mai permis apoi sa mai mearga la cursuri si la examene, astfel ca a renuntat la facultate. La aceasta firma, Thomas Becket a fost angajat decorator, desi nu avea nici scoala si nici experienta in acest domeniu. Pentru Thomas a fost o provocare. "La un moment dat, patronii au adus o cantitate foarte mare de baloane si pe cineva care sa ne invete sa modelam. Asa am ajuns sa invat sa dau o forma acestor obiecte de cauciuc foarte subtire", spune fostul student. A lucrat apoi o perioada "la negru", insa multi dintre cei care il solicitau ii cereau facturi. Asa a decis sa deschida Becket Company. In anul 2005 a participat la Toyfest in Nürenberg (Germania). Aici a aflat unde se poate instrui. Asa a descoperit CBA (Certificat Balloon Artist), o organizatie internationala cu sediul in Anglia pentru cei care vor sa devina artizani ai baloanelor.
Dorinta de a ajunge un profesionist in acest sector al artei manuirii baloanelor. L-a facut sa se inscrie la cursurile organizate de aceasta organizatie. "Pentru obtinerea acestui certificat trebuie sa sustii mai multe probe: scris, oral, practic. La proba practica, de exemplu, trebuie sa executi o lucrare dupa un model fotografiat. Aici trebuie sa respecti la milimetru distanta dintre baloane, nu ai voie sa schimbi nimic, nici macar culoarea utilizata", explica Thomas Becket.
Dupa un parcurs de noua ani, Thomas reuseste sa faca o mare diversitate de forme si culori umflate cu aer sau heliu, de la avioane la masini decapotabile, personaje din desene animate, undite de pescuit cu tot cu peste sau aranjamente florale. Se trezeste noaptea si pune in aplicare ideile care il bantuie. Baloanele au devenit pentru el o pasiune si un mod de a fi.
Oradeanul a participat la numeroase competitii in Slovenia (la Termecatez), unde in luna martie a acestui an, pentru lucrarea "Masa mirilor", a obtinut medalia de bronz la concursul international "Wedding Table Competition". Tot in Slovenia, a fost premiat la concursul Fashion, unde a facut o rochie din baloane. Thomas a participat la mai multe traininguri in tara si in strainatate si gratie CBA este recunoscut international.
Oradeanul doreste ca in aceasta toamna sa intre in Cartea Recordurilor. Thomas Becket vrea sa construiasca in cadrul Festivalului Toamna Oradea-na cel mai inalt aranjament de baloane din lume. Pentru acest lucru – spune el – va avea nevoie de aprobarea conducerii aeroportului din Oradea, care va trebui sa devieze traseul aeronavelor.