15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialTeodor Atanasiu a preluat comanda PNL Bistrita-Nasaud

Teodor Atanasiu a preluat comanda PNL Bistrita-Nasaud

Presedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, conduce interimar filiala din Bistrita-Nasaud, in urma unei decizii a Comitetului Executiv Central al partidului. Liderii de la Bucuresti au dorit, astfel, sa evite un potential scandal legat de ocuparea interimara a acestei functii, ramasa vacante in urma trecerii fostului lider judetean, Sabin Iliesi, la formatiunea ale carei baze sunt puse de Theodor Stolojan si Valeriu Stoica.
„Am fost desemnat presedinte interimar pentru ca existau prea multe personalitati locale si, pentru a nu fi un mic scandal, care dintre ele ar trebui sa fie presedinte interimar, conducerea centrala a decis ca e bine sa fie un reprezentant al Comitetului Executiv Central care nu va candida la conferinta judeteana, deci poate fi total impartial la organizarea conferintei”, a declarat Atanasiu, care este si presedintele AVAS.
Potrivit liderului interimar, Comitetul judetean pe care-l conduce are sarcina precisa de a convoca conferinta care sa desemneze structurile de conducere in PNL Bistrita-Nasaud. Ceilalti membri ai Comitetului judetean interimar sunt senatorul Mircea Mereuta, secretarul de stat Valer Bindea (de la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei Ðn.r.), dar si Dorel Coc, Ioan Turc, Otilia Rapan, Gavril Bruj, Dan Babutan sau Dan Molnar.

Conducere impusa de Bucuresti

Fostul ministru al Apararii a declarat ca aceste structuri interimare vor mai avea sarcina sa pregateasca filiala in vederea Congresului extraordinar al PNL din luna ianuarie. In timpul discutiilor ce au avut loc la sfarsitul saptamanii trecute a mai fost convocata si o intrunire a Delegatiei Permanente Judetene pentru data de 22 decembrie, cand vor fi validati delegatii la Congres si tot atunci vor fi luate in discutie toate cererile de inscriere in PNL „care stau nediscutate, desi au fost propusi multi membri de a fi primiti in partid de organizatiile locale”.
Printre cei care au depus cereri pentru a se inscrie in PNL si nu a fost acceptat cat timp Sabin Iliesi a condus filiala este si fostul lider judetean Dorin Popescu. Acesta s-a prezentat la intrunirea cu Teodor Atanasiu si s-a plans actualului presedinte al filialei ca si-a depus o cerere ignorata de fosta conducere prin incalcarea statutului PNL fiindca nu a fost luata in discutie in termen de 30 de zile.

Recensamant pentru membrii PNL

Atanasiu i-a sfatuit pe liberalii bistriteni cu care s-a intalnit sa nu plece din PNL. „Am tinut sa le explic colegilor mei din Bistrita situatia politica in care ne aflam, ce-si doreste partidul si care este strategia pe termen mediu si lung a PNL. Sunt convins ca orice membru care va afla aceste lucru nu-si va dori sa plece si va fi mandru ca este liberal”, a adaugat liderul interimar al filialei.
Totodata, Atanasiu a spus ca va face si un recensamant al membrilor PNL Bistrita-Nasaud intrucat nu are incredere in ultimele cifre anuntate de Iliesi la Bucuresti. „Ni s-a spus ca organizatia are peste 7.000 de membri, dar in ultimii doi ani n-a mai venit si n-a mai plecat nimeni. Nu a murit nici un liberal, ceea ce mi se pare ciudat. O sa le cer presedintilor de organizatii locale sa-mi prezinte un raport clar despre situatia membrilor ca sa stim cum stam”, a mai afirmat Atanasiu.

Cele mai citite

Lumina speranței în întuneric: Nevăzătorii cer Guvernului să-i privească în ochi

Nevăzătorii sunt revoltați că noua Lege a pensiilor le ia până la 80% din venituri Nevăzătorii protestează împotriva reducerii pensiilor cu până la 80%, cauzată...

România râmâne pe același loc în clasamentul FIFA după victorile cu Lituania și Kosovo

În ciuda succeselor recente în Liga Națiunilor, România nu a reușit să avanseze în clasamentul mondial al FIFA, păstrând aceeași poziție. Deși „tricolorii” au obținut...

Aproximativ 6.000 de incidente de securitate zilnice la domeniile „.ro”. Digitalizarea și AI, esențiale pentru viitor

Aproximativ 6.000 de incidente de securitate cibernetică au loc zilnic la domeniile ".ro", a anunțat miercuri Victor Vevera, directorul general al Institutului Național de...
Ultima oră
Pe aceeași temă