16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialTecău a ajuns pe locul 8 în lume

Tecău a ajuns pe locul 8 în lume

Prestaţia de la Australian Open l-a dus pe tenismanul constănţean pe cea mai înaltă poziţie din carieră, în ierarhia ATP.

 

Debutul anului aduce un plus important pentru jucătorul de tenis Horia Tecău. Constănţeanul şi-a trecut în cont primul succes la un turneu de Mare Şlem, la dublu mixt. Totodată, Tecău a jucat semifinala la dublu masculin, împreună cu Robert Lindstedt, lucru ce s-a reflectat în poziţiile ocupate de cei doi în clasamentul ATP.

Apariţia în penultimul act la Melbourne i-a adus lui Horia Tecău punctele necesare pentru un salt important în ierarhia jucătorilor de dublu, dată publicităţii ieri. Horia a făcut un salt de cinci locuri şi a urcat până pe locul 8, cea mai bună clasare din carieră. Partenerul său, Robert Lindstedt, a urcat şi el şase locuri şi acum se află pe locul 10.

Dublul româno-suedez figurează şi în ierarhia perechilor unde au ajuns pe locul patru, de asemenea cea mai înaltă poziţie ocupată de cei doi. După semifinala de la Australian Open, cei doi au urcat în clasamentul perechilor nu mai puţin de 14 poziţii.

Cifrele menţionate anunţă un an plin de realizări. Tatăl lui Horia Tecău, Romeo Tecău, şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Autovehiculelor Constanţa, crede că în 2012 sunt şanse mari ca fiu său şi Lindstedt să cucerească împreună un turneu de Mare Şlem. „Horia şi Lindstedt au progresat vizibil în ultimii doi ani. În primul an au jucat finala la Wimbledon, anul trecut au recidivat acolo şi au mers la Turneul Campionilor. Acum s-au calificat, în premieră, în semifinale la Australian Open şi au fost chiar la un pas de a juca în ultimul act. Sper ca în 2012 să vină şi primul titlu de Mare Şlem pentru ei doi. De ce nu, poate chiar la Wimbledon”, a spus tatăl lui Horia. Dealtfel, acesta este şi obiectivul lui Horia Tecău pentru anul în curs.

Halep a coborât zece locuri

Dacă pentru Horia Tecău începutul lui 2012 este unul foarte bun, pentru constănţeanca Simona Halep este exact invers. Aceasta a jucat mai multe turnee în acest an, dar nu a strălucit la niciunul. Mai mult, la Australian Open, unde a fost acceptată direct pe tabloul principal de concurs, a fost eliminată încă din primul tur, de o jucătoare anonimă venită din calificări. Aceste rezultate slabe au dus la o coborâre de nu mai puţin de 10 locuri în ierarhia WTA. Halep se află acum pe locul 60.

5 locuri a urcat, în clasamentul ATP, Horia Tecău, după turneul din Australia.

Cele mai citite

Romgaz a încheiat un contract de creditare în valoare de 150.000 de milioane de euro

Linia de creditare este deschisă pentru 3 ani și va acoperi nevoile de capital de lucru ale Romgaz Romgaz a notificat investitorii de pe bursă...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Directiva europeană privind industria textilă: Pașaport digital și materii recuperabile obligatorii, din 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, toate produsele din sectorul textilelor, confecțiilor și pielăriei vor fi obligate să aibă un pașaport digital, conform unei directive...
Ultima oră
Pe aceeași temă