13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialTaximetristii din Caransebes, nevoiti sa cumpere masini noi

Taximetristii din Caransebes, nevoiti sa cumpere masini noi

O hotarare luata de consilierii locali din Caransebes (judetul Caras-Severin) a pus pe jar zeci de taximetristi profesionisti din municipiu. Alesii au stabilit ca incepand cu data de 1 ianuarie 2007 soferii nu mai pot circula cu autoturisme mai vechi de cinci ani.
Taximetristii considera, insa, ca masura este discriminatorie si incalca prevederile Legii 38/2003, care reglementeaza activitatea din acest domeniu.
Presedintele Camerei Taximetristilor din judet, Viorel Popescu, a afirmat ca hotararea consilierilor este aberanta.
„In mod normal ar fi trebuit sa ne fi consultat si pe noi intr-o problema atat de delicata, de care depind locurile de munca a zeci de oameni. Atata timp cat autoturismele sunt verificate de doua ori pe an si autorizate de Registrul Auto Roman nu vad cine ar putea sa ne interzica sa circulam cu astfel de autovehicule. Aberatia este cu atat mai mare, cu cat multi dintre noi au cumparat autoturisme in leasing, pe cinci, sapte ori zece ani, ca de la 1 ianuarie sa nu le mai foloseasca pentru ceea ce au fost, de fapt, cumparate”, a precizat Popescu.
Cu toate acesta, potrivit primarului orasului, Ioan Marcel Vela, Caransebesul este singura localitate din tara in care nu s-au restrictionat autorizarile pentru activitatea de taximetrie, chiar daca acestea se acorda in functie de numarul de locuitori.
„Astazi, insa, lucrurile trebuie schimbate, intrucat in municipiu fac taximetrie zeci de autoturisme aflate in stare jalnica. Degeaba au verificarea RAR, daca nu ofera si conditii de confort si siguranta calatorilor. E bine de stiut ca in Occident legea este si mai restrictiva, nepermitind autoturismelor mai vechi de trei ani sa faca taximetrie”, a adaugat edilul.
Pentru ca situatia a ajuns intr-un punct critic, Camera judeteana a taximetristilor a cerut Institutiei Prefectului sa medieze conflictul, inainte ca membrii sai sa treaca la actiuni radicale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă