15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialTanc, agresat de un director

Tanc, agresat de un director

Un şofer de autobuz a fost bătut de şeful său pentru că voia să circule în siguranţă. Alţi patru colegi ai săi au fost daţi afară din acelaşi motiv.

Victor Tanc din Caransebeş are 42 de ani şi lucrează de două decenii ca şofer profesionist. Ultimul loc de muncă a fost la o firmă de transport, TransDara, unde conducea un autobuz pentru transport persoane. Pentru că autobuzele erau vechi, mai mulţi şoferii din Caransebeş de la aceeaşi societate, au făcut o sesizare scrisă către conducerea firmei şi au cerut cauciucuri, reparaţii şi ce mai era necesar pentru ca autobuzele să circule în siguranţă.

Conflict cu directorul

În urma sesizării, directorul Ovidiu Brânzan a venit din Arad, unde este sediul social al firmei, să se întâlnească cu toţi şoferii şi să le asculte nemulţumirile. Primul ajuns la întâlnire a fost iniţiatorul petiţiei, Victor Tanc. Omul spune că a fost luat la pumni de director şi aruncat din autobuz, bătut cu bestialitate şi urmărit pe câmp de către Brânzan. Abia scăpat din mâinile agresorului şi plin de sânge, omul a fugit cu un taxi şi a reclamat agresiunea la poliţie.

Mai mult, Tanc s-a ales şi cu o decizie de concediere pentru că, spune el, ,,politica firmei era să se circule fără costuri de întreţinere, chiar dacă asta însemna să periclitez siguranţa pasagerilor. În plus, am fost acuzat că, prin ceea ce am făcut eu acolo, doresc să înfiinţeze un sindicat al şoferilor”. Victor Tanc mai declară că ,,directorul Ovidiu Brânzan mi-a ameninţat familia şi pe mine cu moartea. Mi-a spus că mă împuşcă şi pe mine şi pe ai mei dacă îi stric afacerea. Am înregistrarea audio”.

Miodrag Marcovici, şofer şi el la aceiaşi societate spune că ,,am fost dat afară tot pentru că am cerut ca autobuzele să fie sigure din punct de vedere tehnic”. Între timp, în societate, a început un război psihologic. Un alt şofer care a văzut cum este bătut Tanc, recunoaşte că a fost obligat de conducere să dea declaraţii mincinoase la poliţie şi să spună că Tanc nu a fost bătut, deşi scena a fost filmată de camerele de supraveghere de la firma AWG, filmări ce au ajuns în posesia poliţiştilor.

Refuză să îşi spună punctul de vedere

Directorul Ovidiu Brânzan, evită să vorbească şi să îşi spună punctul de vedere privind acest incident. El a declarat scurt că ,,nu pot vorbi. Sunt în maşină în drum spre Bucureşti”.

În continuare, poliţiştii fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire şi alte violenţe şi ameninţare. Ieri, alţi trei şoferi care au semnat sesizarea către conducere, au fost daţi afară din serviciu.

Dr. Daniela Popescu, medic în Caransebeş, care i-a acordat îngrijiri medicale lui Tanc spune că ,,acesta prezintă „policontuzii afirmativ prin agresiune”. Agentul principal Mihai Belciu, de la Poliţia Caransebeş, spune că „Tanc Victor a depus o plângere la Poliţia Municipiului Caransebeş, cu privire la faptul că în timp ce se afla în faţa unei societăţi comerciale din municipiu, în urma unor discuţii contradictorii cu B. Ovidiu, a fost lovit şi ameninţat de către acesta”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă