13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialSpitalul Judetean Resita, dat in judecata de asistentele ATI

Spitalul Judetean Resita, dat in judecata de asistentele ATI

Un numar de 12 asistente medicale ce isi desfasoara activitatea la Sectia Anestezie si Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Resita au dat in judecata institutia pentru plata unor sporuri salariale.
Angajatele cer instantei sa oblige paratul sa le acorde retroactiv, incepand cu iunie 2005, sporul pentru conditii deosebit de periculoase, in cuantum de 50 la suta din venitul lunar de baza, indexat si actualizat.
In fapt, asistentele se prevaleaza de prevederile Legii 125/2005, de aprobare cu modificari a OUG 115/2004, referitoare la conditiile deosebit de periculoase in care lucreaza angajatii Blocului operator al unitatilor sanitare, ce este cuprins intre 50 si 100 la suta din salariul de baza lunar.
Demersul lor este sustinut si de argumente de ordin profesional, intrucat activitatea din Blocul operator se realizeaza in conditii deosebit de periculoase: folosirea substantelor anestezice, riscul infectarii cu virusul hepatitei B, C, HIV si TBC, precum si pericolul unor incidente si accidente ce pot aparea in timpul actului chirurgical.
Conducerea Spitalului Judetean sustine, insa, ca la Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva nu exista Bloc operator, de acest lucru beneficiind doar sectiile de Chirurgie, Ortopedie, Urologie, Oftalmologie, ORL, Obstetrica-Ginecologie si Dermatologie, caz in care nu poate acorda sporurile cerute.
Pentru ca sa existe un temei legal, s-au facut demersuri pe langa Autoritatea de Sanatate Publica si Ministerul Sanatatii, insa raspunsurile au fost de fiecare data negative.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă