25.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialSpatiul din fata Operei timisorene a devenit proprietate privata

Spatiul din fata Operei timisorene a devenit proprietate privata

De circa o luna de zile, spatiul din fata Operei din Timisoara, locul unde s-au scandat primele manifeste anti-ceausiste, apartine unei firme private.
Este vorba despre SC Art SRL, firma care se straduieste de peste un an de zile sa concesioneze circa 300 de metri patrati din centrul Timisoarei pentru a deschide un bar. Societatea ocupa legal un pasaj de circa 410 metri patrati din fata Operei inca din 2002, dar a dorit si spatiul de deasupra pentru a face o constructie de sticla si un bar cu terasa.
Consilierii locali s-au opus concesionarii in octombrie 2006, asa ca firma a dat in judecata Primaria. Tribunalul Timis a dat dreptate municipalitatii, dar, la recurs, la Curtea de Apel, firma a avut castig de cauza. Transformarea spatiului din fata Operei in teren privat s-a facut pe seama unei copii dupa cartea funciara. Numarul cadastral al acestui spatiu este 215/1, care cuprinde pasajul inchiriat de primarie firmei Art SRL, dar si alti 8.400 de metri patrati din Piata Huniade. In timpul procesului, municipalitatea a decis dezmembrarea parcelei tocmai pentru a nu se ajunge in situatia ca un sfert din centrul urbei sa ajunga pe mana unor privati.
Pe noua carte funciara, spatiul inchiriat primeste un nou numar cadastral: 215/2. Cu toate acestea, in infatisarile din proces, judecatorii au luat decizii folosind doar vechea carte funciara, asa ca la sentinta finala s-a ajuns la situatia incredibila ca firma sa fie acum proprietara a 8.400 de metri patrati din spatiul dintre cladirea Operei si ceasul unde se strang porumbeii.
"Greseala nu ne apartine noua si nici judecatorilor. Apartine firmei. Noi le-am atras atentia ca exista o noua carte funciara, sa o foloseasca pe aia, dar au mers tot pe cea veche", a declarat Ioan Cojocari, secretarul primariei. Acesta a ridicat problema la ultima sedinta de Consiliu Local, cand societatea a cerut din nou concesionarea fara licitatie publica a 340 de metri patrati din piata. Cojocari a mai spus ca s-a facut imediat recurs la aceasta hotarare si s-a cerut sa se suspende executarea.
"Patronul e de buna credinta, a inteles eroarea si vrea sa o indrepte. Dar, daca maine vrea sa puna acolo un scaun si sa zica ca e domeniul lui, poate sa faca acest lucru", a subliniat Cojocari.

Cele mai citite

Cum poate fi îmbunătățit aspectul urechilor cu ajutorul chirurgiei estetice?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Lavrov recunoște că Putin a glumit cu susținerea Kamalei Harris la președinția SUA

Preşedintele rus Vladimir Putin a făcut o glumă atunci când a spus că Moscova o sprijină pe candidata democrată, Kamala Harris, în cursa pentru...

Cum poate fi îmbunătățit aspectul urechilor cu ajutorul chirurgiei estetice?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă