22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSosea de centura finantata printr-un credit BERD

Sosea de centura finantata printr-un credit BERD

MEDIAS. Municipiul Medias (judetul Sibiu) va putea avea, in urmatorii cinci ani, o sosea de centura modernizata, in urma unor investitii finantate printr-un credit primit din partea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Aceasta informatie a fost facuta publica de catre primarul orasului, Daniel Thellmann.
In cadrul unei vizite intreprinsa in aceste zile la Bucuresti, edilii locali au solicitat reprezentantilor Ministerului Transporturilor reluarea proiectului de modernizare a soselei de centura, ce ocoleste orasul cu iesire din DN 14 Sibiu – Sighisoara si simplifica accesul inspre DN 14 A, inspre Tarnaveni – Targu-Mures. Daniel Thellmann a spus ca in urma discutiilor s-a stabilit ca acest proiect va fi realizat cu fonduri dintr-un credit BERD, urmand ca intreaga investitie sa fie supervizata atat de autoritatile locale, cat si de specialisti din cadrul Ministerului Transporturilor.
Costurile totale de executie ale proiectului nu au fost inca evaluate, dar se estimeaza ca acestea vor trece de valoarea a zece milioane de euro.
Pe de alta parte, reprezentantii Primariei Medias s-au declarat contrariati de faptul ca terenul din vecinatatea actualei sosele de centura a devenit locul favorit al locatarilor blocurilor din vecinatate pentru depozitarea deseurilor menajere.
Prostul obicei al acestora risca sa transforme zona intr-o groapa de gunoi neautorizata.
Pentru a limita acest fenomen, reprezentantii Primariei au decis sa trimita in zona patrule de politisti comunitari, care sa dea amenzi usturatoare tuturor mediesenilor prinsi ca arunca acolo gunoiul.

Cele mai citite

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...

Generația Z și „teatrul productivității”: schimbări în implicarea angajaților pe piața muncii

Experții observă o tendință în creștere printre angajați, din diverse industrii, de a participa la ceea ce se numește „teatrul productivității” – o activitate...

YouTube introduce reclame inclusiv pe ecranele de pauză, stârnind critici din partea utilizatorilor

YouTube a adăugat un nou format de publicitate, afișând reclame atunci când utilizatorii pun pauză videoclipurilor. Decizia Google a atras deja critici, fiind considerată...
Ultima oră
Pe aceeași temă