Liceenii se vor putea pregăti, la Universitatea ”Ovidius” din Constanţa, la următoarele discipline: matematică, limba română, economie, fizică şi chimie.
Şedinţele de pregătire sunt gratuite. Înscrierile se fac online până la data de 15 martie, iar orarul cursurilor de pregătire se va afişa pe site-ul instituţiei de învăţământ superior în data de 16 martie. Înscrierea se face pe baza formularului tip postat pe pagina de internet a universităţii. „În premieră, venim în întâmpinarea elevilor de liceu din anii terminali cu şedinţe de pregătire susţinute de profesorii noştri.
Mediul preuniversitar şi mediul universitar trebuie să fie strâns legate între ele. Facilităm astfel un prim contact al elevilor cu mediul universitar. Mai mult decât atât, venim în sprijinul elevilor care doresc obţinerea unor medii mari şi pentru a preveni rezultatele slabe de la examenul de bacalaureat. Totodată, acest program face parte dintr-un proiect amplu dedicat Ofertei Educaţionale 2013 a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, iar promovarea performanţei este unul dintre cele mai importante obiective ale noastre, prin atragerea unor viitori studenţi de calitate“, a declarat rectorul Universităţii „Ovidius“, prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure. El a mai spus că au decis să vină în întâmpinarea elevilor cu şedinţe de pregătire cu profesori universitari, pentru că mediul universitar şi cel preunivesitar trebuie să fie strâns legate între ele. „Venim în sprijinul elevilor care vor să obţină nişte medii mai mari, dar şi pentru a preveni rezultatele slabe de la bacalaureat“, a adăugat rectorul. Până acum, s-au înscris la cursuri în jur de 100 de elevi.
Rezultate foarte slabe
În ultimii ani, rezultatele elevilor constănţeni care au susţinut bacalaureatul au fost din ce în ce mai slabe. În 2012, nici măcar jumătate dintre elevi nu au reuşit să obţină notă de trecere. Procentul celor admişi a fost de circa 46%. Profesorii spun că rezultatele slabe se datorează atât introducerii camerelor de luat vederi în sălile de examinare, cât şi pregătirii din ce în ce mai slabe a copiilor.