16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialSindicalistii de la "Metarom" vor bani mai multi

Sindicalistii de la „Metarom” vor bani mai multi

Echipa de negociatori a Federatiei Nationale Sindicale „Metarom”, care cuprinde 36.000 de sindicalisti din siderurgie si metalurgie, a definitivat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Bucuresti, discutiile privind semnarea protocolului de incepere a negocierilor contractului colectiv de munca (CCM) pe ramura, pe anul 2007. Totodata, membrii echipei au fost mandatati de catre Consiliul de Conducere al „Metarom” sa negocieze si salariul minim pe ramura care in prezent este de 450 RON.
Liderul Sindicatului „Vatra” din cadrul „TMK” Resita (noua denumire a Combinatului Siderurgic), Iancu Muhu, a declarat ca va propune patronatului un salariu minim de 630 RON, insa se teme ca nu va fi sustinut de ceilalti colegi ai sai. „Sper sa nu se intample ca si anul trecut, cand o parte a membrilor echipei de negociatori au trecut de partea patronatului, uitand ca, de fapt, ei reprezentau interesele sindicalistilor. Eu ma voi bate pentru acest salariu de 630 RON si as vrea ca si alti lideri de sindicat sa faca propuneri salariale la fel de mari, pentru a avea o baza solida la negocierile ce le vom avea cu patronatul”, a spus Muhu.
La intalnirea de la Bucuresti s-a luat in discutie si necesitatea intrunirii unui congres extraordinar al federatiei, care sa aprobe un nou statut. Acest lucru se datoreaza faptului ca, prin cooptarea, in februarie 2006, a FSS „Mital Steel” Galati, FNS „Metarom” are doua statute, ceea ce este un caz unic.
Dupa statutul de baza al „Metarom”, presedintele ales isi desemneaza echipa de conducere, iar dupa cel al FSS „Mital Steel” – presedintele si celelalte functii de executie sunt alese prin vot.
Necesitatea unui nou statut a aparut dupa decesul, acum doua saptamani, a presedintelui FNS „Metarom”, Aurel Radi, al carui loc este ravnit si de unii, si de altii.

Cele mai citite

Monaco a învins-o pe Barcelona! Cine e puștiul minune care a adus victoria

George Ilenikhena, autorul golului de 2-1 în meciul dintre Monaco și Barcelona, a devenit deja un specialist în stabilirea de recorduri. La doar 18 ani,...

Rațiu, dorit în cele mari campionate ale Europei!

Andrei Rațiu a făcut un meci mare în La Liga, la începutul acestei săptămâni, iar prestația sa nu a trecut neobservată. Presa din Spania...

Tu ești Mircea decrețelul? – Academia Catavencu

Recent, Geoană s-a trezit brusc din somnul rațiunii în care era președinte și a emanat primul gând care i-a venit în minte: „Noi...
Ultima oră
Pe aceeași temă