Festivalului Televiziunilor Locale si Producatorilor Independenti „SIMFEST” reuneste si in acest an, in perioada 28 august – 3 septembrie, productiile cele mai interesante ale jurnalistilor care lucreaza la televiziunile locale si regionale din toata tara. Daca la prima editie, organizata la Simeria (judetul Hunedoara) in 2003, au fost inscrise in competitie 72 de productii, un an mai tarziu numarul lor a crescut la 95, iar anul trecut s-a inregistrat un adevarat record: peste 220 de productii si aproape 150 de participanti prezenti.
Editia din acest an de la Targu-Mures nu va depasi, probabil, acest record. S-a extins insa, geografic vorbind, aria participarii. Au fost inregistrate, pana acum, inscrieri din Bucuresti, Iasi, Bacau, Bistrita, Targu-Mures, Alba Iulia, Deva, Timisoara, Cluj-Napoca, Drobeta Turnu Severin, Craiova sau Slatina. Este si motivul pentru care perioada de inscriere a fost prelungita pana in 25 august.
„SIMFEST” este unic prin modalitatea de desfasurare. Fiecare productie inscrisa in competitie este proiectata public, iar realizatorul are posibilitatea sa-si confrunte ideile cu cele ale privitorilor, intr-o dezbatere libera. Potrivit initiatorului manifestarii, jurnalistul Ioan Ceausescu, din acest ultim principiu s-a nascut si ideea workshop-urilor „SIMFEST”.
„Incluse in program pentru prima oara anul trecut (ceea ce a determinat si prelungirea festivalului de la 3 zile la aproape o saptamana), atractivitatea lor a fost confirmata la editia din acest an, cand vor participa aproape 50 de jurnalisti de televiziune din intreaga tara. „Workshop-urile SIMFEST 2006” se vor desfasura intre 30 august si 1 septembrie si vor fi coordonate de jurnalisti de marca, precum Brandusa Armanca, Romeo Couti Ð Director TVR Cluj, reprezentanti ai Agentiei Nationale „ROMPRES” si ai Editurii „Tritonic”. Invitat special, pentru 3 workshop-uri care vor ilustra principiile europene ale jurnalisticii, este Charles Fletcher MBE, coordonatorul „Caledonia Media” din Edinbourgh, una din cele mai prestigioase companii de training recunoscuta oficial de Uniunea Europeana”, a spus Ceausescu.
Organizatorii festivalului pregatesc si cateva surprize destinate publicului larg. Proiectiilor de ziua li se alatura trei gale de seara, in cadrul carora spectatorii vor avea acces la filme documentare si reportaje inedite. Vor mai fi, de asemenea, 3 expozitii fotografice (remarcabila, cel putin cea realizata de Agentia „ROMPRES”, intitulata: „Bucuresti – Micul Paris”) si un spectacol de teatru Ð eveniment media: „Alegere de clovn”, in regia lui Mihai Lungeanu.