22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecial"Sibiu - capitala culturala europeana 2007" - un test pentru Romania

„Sibiu – capitala culturala europeana 2007” – un test pentru Romania

La Sala "Thalia” din Sibiu a fost lansat, vineri, filmul documentar "Sibiu/Hermannstadt-oras al culturii, oras al culturilor”. Este un proiect realizat de regizorul Dumitru Budrala si sponsorizat de Ministerul Culturii si Culturii (MCC). Documentarul este destinat sa devina in perioada urmatoare principala carte de vizita a orasului si a Programului "Sibiu – capitala europeana 2007″, motiv pentru care la premiera acestuia au asistat autoritatile locale, reprezentanti ai Ministerului Culturii si ai autoritatilor de stat din Bucuresti, precum si o importanta delegatie diplomatica straina, condusa de Octavie Modert, secretar de stat in ministerul luxemburghez al Culturii.
Documentarul pentru care au fost cheltuite peste 500 de milioane de lei din fondurile MCC isi propune sa prezinte Sibiul in complexitatea istoriei sale, dar sa puna accentul si pe multiculturalitatea specifica locurilor. Pe parcursul a 40 de minute sunt prezentate valorile istorice si culturale ale orasului, este prezentat specificul multietnic al intregului judet, cu accent pe buna convietuire intre comunitatea romaneasca si cele ale minoritatilor locale, precum si viata social-economica si culturala.
Potrivit realizatorilor sai, materialul va fi multiplicat pe cateva mii de DVD-uri si va deveni principalul instrument de promovare al imaginii Sibiului in perspectiva anului 2007.
Oficialii luxemburghezi s-au declarat impresionati de eforturile depuse pentru realizarea programului si nu au uitat ca 2007 ar putea coincide fericit cu anul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. „Sibiul, capitala culturala, va arata cat este de pregatita Romania in vederea integrarii ei in UE. In acest proiect comun, colaborarea noastra este un exemplu de relatii dintre doua regiuni atat de diferite, avand in vedere faptul ca o componenta puternica a UE va fi cea culturala, iar noi suntem de aceeasi parte a baricadei”, a declarat Octavie Modert, secretar de stat in cadrul ministerului luxemburghez al Culturii, prezent la premiera filmului.

Cele mai citite

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...

Dialog satiric, partidul Piraților – Academia Catavencu

– Frumos te-ai mai potcovit, prietene! Cum ai făcut rost de piciorul de lemn? – Într-o luptă cu olandezii care nu voiau să mă...
Ultima oră
Pe aceeași temă