Conducerea Organizației ”Operatorul Portuar” a tunat și a fulgerat împotriva lui Radu Mazăre și a deciziei Consiliului Local Constanța de a obține 34% din acțiunile CN Administrația Porturilor Maritime, dar mai ales a intenției de a scoate pe bursă un pachet de acțiuni. Toți liderii organizației, oameni cu afaceri de zeci sau sute de milioane de euro, s-au declarat categoric împotrivă.
În dezacord total cu declarațiile și acțiunile de până acum, unul dintre reprezentanții importanți ai ”Operatorului Portuar”, Niculae Dușu, a vorbit despre preluarea de către Primăria Constanța a unui pachet suplimentar de acţiuni și a aruncat bomba: ”Nu cred că este o mare problemă. Poate că este mai bine, sunt constănţean, îmi convine ca oraşul să aibă deţinere acolo”. Mai mult, el este de acord cu privatizarea. ”Cu cât se privatizează mai repede, cu atât mai bine, pentru că atunci influenţa politicului se diminuează, intrăm pe principiul de eficienţă, urmărirea activităţii corecte şi a intereselor portului”, a declarat Dușu, citat de Mediafax. Și, pentru a încurca și mai tare lucrurile, el spune că o parte din operatorii şi agenţii din Portul Constanţa au decis să înfiinţeze o companie de investiţii prin care să cumpere acţiuni la Administraţia Porturilor Maritime. ”«Operatorul Portuar» are acelaşi interes ca şi Administraţia Porturilor Maritime. Interesul nostru este să dezvoltăm portul, să creştem fluxul de mărfuri şi să utilizăm capacităţile cât mai bine”, a declarat el, potrivit sursei citate.
Opinie similară cu a primarului
Opinia lui Dușu este aproape identică cu cea a lui Radu Mazăre, ceea ce ridică o întrebare: și-a băgat PSD Constanța coada în „Operatorul Portuar“? Verii Dușu, cu o avere estimată la circa 75 de milioane de euro, au afaceri nu numai în port, ci și în domeniul materialelor de construcții și în industria hotelieră, domenii ancorate mai mult în realitățile locale decât portul. Alți colegi din ”Operatorul Portuar”, chiar din conducere, spun că cel mai mare rău pe care îl poate face actuala conducere este să privatizeze la bursă o parte din companie.