16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialŞeful de la Imigrări Maramureş, judecat pentru trafic de influenţă

Şeful de la Imigrări Maramureş, judecat pentru trafic de influenţă

Şeful Biroului pentru Imigrări Maramureş, Dorin Hudiţă, în acelaşi timp şi ofiţer de poliţie, a fost trimis în judecată de către procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Serviciul Teritorial Cluj, Biroul Teritorial Baia Mare, pentru infracţiunea de trafic de influenţă. Oficialul maramureşean, care are şi gradul de comisar şef, este judecat în stare de arest preventiv pentru că ar fi cerut 300 de euro şi băuturi alcoolice în valoare de peste 3.000 de lei unei persoane, care de altfel l-a şi denunţat, pentru a-i facilita obţinerea cetăţeniei române.

Prins în flagrant

„La data de 10 decembrie 2012, inculpatul Hudiţă Dorin, în calitate de ofiţer de poliţie – şef al Biroului pentru Imigrări Maramureş, a pretins de la o persoană denunţătoare, cetăţean ucrainean cu rezidenţă în România, suma de 300 euro şi băuturi alcoolice în valoare de 3.170,88 lei, pentru a interveni pe lângă funcţionari publici din Bucureşti asupra cărora are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă, pentru a-i determina să facă un act ce intră în atribuţiile lor de serviciu în vederea acordării cetăţeniei române persoanei denunţătoare. La data de 11 decembrie 2012, inculpatul Hudiţă Dorin a primit de la persoana denunţătoare suma de 300 de euro şi produsele pretinse, situaţie în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori. În 12 decembrie Hudiţă a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, iar acum dosarul său a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Maramureş.

 

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă