8.5 C
București
duminică, 17 noiembrie 2024
AcasăSpecialSecretele Nokia, dezvaluite la Constanta

Secretele Nokia, dezvaluite la Constanta

In cadrul conferintei internationale despre combaterea contrafacerilor, care s-a desfasurat timp de trei zile la Constanta, a fost prezentata, ieri, o prelegere sustinuta de reprezentantul firmei Nokia, Kari Ronkko.
Acesta a afirmat ca binecunoscuta companie finlandeza se confrunta, pe intreaga piata mondiala, cu fenomenul contrafacerilor. Pentru a-l contracara, s-au luat masuri de precautie din ce in ce mai dure. Ronkko a precizat ca sunt falsificate atat telefoanele mobile propriu-zise, cat si accesoriile, si a prezentat elementele distinctive prin care se pot recunoaste originalele. Pentru ca aceste informatii sa nu ajunga pe mana oricui, cameramanii nu au avut voie sa filmeze prelegerea.

Accesorii ieftine

In ceea ce priveste accesoriile, acestea se impart in doua categorii: de interior si de exterior. Daca in prima categorie intra piesele de schimb, in cea de-a doua sunt incluse obiectele care sunt din ce in ce mai cautate de constanteni: carcase, hands-free-uri, acumulatori.
Ronkko a precizat ca piesele Nokia pot fi de trei feluri: originale, compatibile sau false. Cele compatibile sunt produse sub licenta, de firme agreate.
Ca un prim element de a recunoaste falsurile, trebuie stiut ca toate accesoriile false sunt suspect de ieftine. De asemenea, toate accesoriile originale care ajung in Romania sunt impachetate in Germania. Astfel, orice cutie venita din Asia este un fals. De asemenea, originalele se vand numai in cutii, in nici un caz in plastic. De multe ori, contrafacerile sunt grosolane si contin greseli de gramatica sau de ortografie sau scrisul apare „in ceata”.

Acumulatorii, cel mai falsificat produs

In ceea ce priveste acumulatorii, firma a introdus pe piata, de aproximativ un an de zile, acumulatorii cu holograme, tocmai pentru ca sunt mai greu de contrafacut. Acestea contin un numar de identificare ascuns, format din 20 de cifre, a carui validitate se poate verifica pe pagina de internet a companiei. Ronkko a precizat ca, pentru zona europeana, acumulatorii sunt facuti numai in cateva tari, precum Japonia, Ungaria, Cehia. „Nici un acumulator inscriptionat cu "Made by Nokia" nu este original”, a precizat reprezentantul companiei. Piata acumulatorilor este plina de falsuri deoarece, o data la doi ani, acestia trebuie schimbati, pentru ca isi pierd din proprietatile tehnice originale.

Pericol de electrocutare

Un alt accesoriu falsificat este incarcatorul. Acesta este si cel mai periculos, deoarece este direct legat de electricitate. Pentru a-l verifica, cea mai buna metoda este observarea contactelor stecherului. Acestea trebuie sa fie putin oblice si sa nu se deformeze la presiune.
In ceea ce priveste snururile de prins telefoanele mobile la gat, Ronkko a precizat ca firma pe care o reprezinta nu produce astfel de obiecte, astfel incat toate produsele de acest fel de pe piata sunt false.

Cele mai citite

Sporuri și zile de repaus, dacă lucrezi în weekend

Aceste drepturi sunt obligatorii și includ atât un spor salarial, cât și repaus săptămânal de 48 de ore consecutive Angajații care desfășoară activități în weekend...

Atac masiv al rușilor cu 120 de rachete și 90 de drone asupra Ucrainei

Au fost explozii în mai multe orașe, inclusiv la Kiev, soldate cu cel puțin cinci morți și 15 răniți A fost una dintre cele mai...

Aplicația ChatGPT pentru Windows, disponibilă acum și pentru utilizatorii versiunii gratuite

Noua aplicație promite o soluție rapidă și accesibilă pentru utilizatorii Windows, facilitând integrarea ChatGPT în activitățile zilnice Aplicația ChatGPT pentru Windows, lansată, inițial, exclusiv pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă