Un nou scandal intre Prefectura Timis si Primaria orasului de pe Bega a izbucnit pe fondul modului in care administratia locala aplica legile privind retrocedarile. Acuzatiile au venit, in urma cu doua saptamani, inclusiv din partea prefectului Ovidiu Draganescu. Efectul a fost ca, saptamana trecuta, la Primarie, s-au prezentat doi reprezentanti ai Corpului de Control al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).
Actiunea nu este, insa, vazuta cu ochi buni de catre primarul din Timisoara, Gheorghe Ciuhandu, care acuza ca la adresa sa si a comisiei municipale de fond funciar se fac presiuni. „Au venit doi indivizi, au stat doua ore vinerea trecuta, le-am pus la dispozitie toate actele pe care le-au solicitat si au plecat. Nici pana acum nu am primit vreun proces-verbal al controlului pe care l-au facut. Nu stiu daca aveau sau nu o tema de facut, dar cert este ca m-au intrebat despre cateva sentinte judecatoresti mai vechi, care vizau constituirea de proprietati, si nu reconstituirea, cum ar fi fost, poate, normal”, a declarat, ieri, edilul.
Mai mult, Ciuhandu a spus ca nu intelege de ce au venit reprezentanti ANRP din moment ce – sustine el – „comisia de fond funciar lucreaza la capacitate maxima”.
Din datele existente la Primarie reiese ca, la nivel de municipiu, pe Legea 1 nu exista restante, iar pe Legea 10 trebuie rezolvata situatia a 20 de hectare. Mai rau, recunoaste primarul, „se sta la Legea 247, unde s-au parcurs doar 680 de cazuri, din cele 1.200 existente”.
„Nu exista destul pamant la nivelul orasului si am adus acest lucru in atentia Prefecturii si a Agentiei Domeniilor Statului, dar pana acum nu s-a luat nici o masura”. Totodata, Ciuhandu crede ca ar fi cazul sa „dispara factorii de presiune”.
In ceea ce priveste acuzele Prefecturii, primarul s-a aratat dispus sa politizeze disputa funciara dintre cele doua palate administrative, dar ca acest lucru nu ar fi nicidecum in beneficiul cetatenilor. „Aici nu e vorba de impartit mere sau pere, ci bunuri imobiliare”, a mai afirmat edilul.