» In decurs de un an si jumatate, doi capi ai Sectiei Regionale a Politiei Transporturi Constanta au fost cercetati pentru coruptie.
La aproape un an dupa ce seful institutiei a fost trimis in judecata pentru luare de mita si condamnat pentru trafic de influenta, un alt politist este implicat intr-un dosar de coruptie. Deja comisarul Claudiu Bucur a fost arestat preventiv pentru o perioada de 29 de zile, dar a atacat sentinta la Inalta Curtea de Casatie si Justitie. si de data aceasta este vorba tot de o suma importanta de bani oferita unui ofiter. Claudiu Bucur lucreaza in cadrul Biroului Investigatii Criminale de mai bine de 12 ani si a fost prins in flagrant in timp ce primea 11.000 de euro pentru solutionarea favorabila a unui dosar penal pe care il avea in lucru. Initial, existau zvonuri cum ca individul nu este singurul cercetat de procurorii anticoruptie, dar pana in prezent nu s-a confirmat aceasta informatie. Ofiterul a fost prins de procurori in flagrant, in timp ce primea bani de la un om de afaceri din Galati caruia politistul ii promisese neinceperea urmaririi penale in dosarul in care il cerceta.
Claudiu Bucur a fost retinut si dus la Bucuresti pentru continuarea cercetarilor, in vreme ce ofiterii si procurorii anticoruptie au audiat mai multi politisti de la Transporturi Constanta si au cerut detalii cu privire la activitatea lui Bucur. Politistul ancheta mai multe persoane intr-un dosar de furt si fals in acte, dupa ce o firma din Agigea a cumparat doua role de tabla navala de la SC Mittal Galati. Se pare ca soferul tirului care transporta marfa a vandut tabla, iar un sef de la firma constanteana a semnat si stampilat un document care atesta ca marfa a ajuns la destinatie. Deocamdata, procurorii anticoruptie nu au facut public numele denuntatorului, dar este posibil ca acesta sa fie una dintre persoanele anchetate de Bucur.
Mita inzecita
Scandalul vine la un an dupa ce fostul sef al Politiei Transporturi Constanta a pretins de la comisarul Adrian Feraru, subalternul sau, suma de 1.000 de euro, pentru a-i inlesni aplicarea unei sanctiuni disciplinare mai usoare. Ioan Bucur a fost condamnat definitiv la un an de inchisoare, dar a stat doar noua luni dupa gratii.
Intre timp, fostul sef s-a plans la CEDO. Reamintim ca Feraru era cercetat disciplinar, in urma publicarii in mass-media a unui articol referitor la posibile acte de coruptie in care politistul ar fi implicat. Jurnalistii sustineau ca detin o inregistrare video cu comisarul Adrian Feraru, care ii propune reprezentantei unei firme de transporturi din Bucuresti sa colaboreze cu o societate. Pe 3 septembrie 2007 , cei doi politisti
s-au intalnit din nou, iar comisarul sef l-a asigurat ca intelegerea ramane valabila, daca Feraru va achita suma de 1.000 de euro. Banii urmau sa fie dati pe 6 septembrie in biroul sau din cadrul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Constanta.
Flagrantul a fost organizat cateva zile mai tarziu, cand Feraru a intrat in biroul sefului sau si i-a dat 1.000 de euro in bancnote a cate o suta, care fusesera marcate cu o substanta fluorescenta. In numai cateva minute, opt masini de politie au oprit in fata sediului Sectiei Regionale de Politie Transporturi, banii fiind gasiti in borseta sefului institutiei. Se pare ca Inspectoratul General al Politiei Romane il atentionase in luna august a anului trecut pe Bucur, dupa ce mai multi politisti s-ar fi plans ca sunt acordate anumite drepturi salariale discretionar. In urma controlului, comisarul-sef Ion Bucur fusese atentionat pentru deficiente in modul de urmarire in solutionarea unor lucrari.