16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecial"Parintele" lui Dracula, imortalizat in Pasul Tihuta

„Parintele” lui Dracula, imortalizat in Pasul Tihuta

Ambasadorul Irlandei in Romania, Padraic Cradock, este invitat la dezvelirea statuii lui Bram Stoker din Pasul Tihuta (judetul Bistrita-Nasaud), eveniment programat sa aiba loc la inceputul lunii noiembrie. Unul dintre organizatori, Alexandru Misiuga, care detine si titlul de „Baron al Casei Dracula”, a declarat ca statuia a fost realizata pe parcursul unui an de un student la arte plastice si a costat 2.000 RON. Ea va fi amplasata in fata Hotelului „Castel Dracula” din Pasul Tihuta, loc vizitat anual de mii de turisti romani si straini, fani ai romanului ce poarta numele celebrului personaj, publicat in anul 1897 de Bram Stoker (1847-1912), un irlandez din Dublin.
Scriitorul a fost regizor de teatru, membru al Asociatiei parapsihologice „Golden Dawn” din Londra, un avid scormonitor al vampirismului de obarsie irlandeza si hindusa. Personajul principal al romanului sau, tiparit in milioane de exemplare, este un vampir, Contele Szekler, poreclit „Dracula”. Actiunea romanului se desfasoara in tinutul Transilvaniei.
Atat descrierile care privesc orasele Cluj-Napoca si Bistrita, Pasul Bargau (denumit in prezent Tihuta – n.r.) din Carpati, trecatoare care uneste Transilvania de Moldova, cat si descrierile altor locuri, respecta intru totul realitatea.
In special in perioada Haloween-ului, locul este vizitat de sute de turisti, in special englezi si americani, care au parte de programe speciale si meniuri pe masura. Alexandru Misiuga a declarat ca a transmis invitatia ambasadorului Irlandei si spera ca acesta o va onora.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă