1 C
București
luni, 27 ianuarie 2025
AcasăSpecialPăcurar şi-a părăsit „echipa de suflet"

Păcurar şi-a părăsit „echipa de suflet”

Fostul mijlocaş al Universităţii Cluj a semnat, ieri, cu ŢSKA Sofia, dar nu înainte de a-şi exprima regretul că a plecat de la echipa favorită.

 

Starea de tensiune maximă în care a intrat din nou Universitatea Cluj la începutul acestei săptămâni nu este resimţită şi de către Alexandru Păcurar. Mijlocaşul, născut chiar în Cluj-Napoca, a ales să o părăsească pe „U” în cel mai greu moment de la revenirea „şepcilor roşii” în Liga I şi a semnat, aseară, un contract cu echipa bulgară de primă divizie, ŢSKA Sofia. Jucătorul, care a fost lansat în fotbal de către Universitatea Cluj, dar care a mai trecut în cariera sa pe la Dinamo şi Steaua Bucureşti, va câştigat aproximativ 200.000 de euro pe sezon, de două ori mai mult decât la Cluj. Acesta pare că a fost şi motivul principal pentru care Păcurar, care a marcat un gol în umilinţa de la Târgu-Jiu a lui „U” Cluj, 2-6, a luat drumul Bulgariei, ieri la prânz.

„Nici nu ştiu dacă pot să zic că «din fericire» sau «din păcate». Am ales să plec până la urmă, dar m-am gândit destul de mult şi am ajuns la concluzia că este mai bine aşa, atât pentru club, cât şi pentru mine. Echipa bulgară este un nume mare în fotbalul din Europa şi acest lucru a contat, de asemenea, în decizia mea de a merge acolo”, a spus Păcurar, care a anunţat prima dată presa de această hotărâre, iar astfel a aflat şi fostul său antrenor, Claudiu Niculescu. Alex Păcurar a venit la Universitatea Cluj în prima parte a sezonului trecut şi a apucat să evolueze pentru „U” în 21 de meciuri până acum, inclusiv cel din etapa trecută. Criticat în dese rânduri de către fani pentru prestaţiile din teren, Păcurar a ales să rămână la echipă şi în această vară, iar Niculescu l-a pus şi căpitanul formaţiei.

„Sper că echipa se va salva”

Incertitudinea de la Universitatea l-a făcut pe jucătorul în vârstă de 30 de ani să aleagă, însă, formaţia bulgară. „Am ales să plec şi din cauza situaţiei în care se află clubul, însă cam cea mai mare tristeţe a mea este că îmi părăsesc echipa de suflet şi nu sunt fericit din acest motiv. Universitatea Cluj se află într-o situaţie destul de urâtă acum, am auzit şi de demisia lui Claudiu, ce să mai zic? Sper că va rămâne în prima ligă, deşi va fi foarte greu acest lucru”, a mai spus jucătorul de care se lega toate speranţele Universităţii în încercarea de a rămâne în Liga I. În aceste condiţii, problemele lui Emil Ursu, cel care l-a ajutat pe Claudiu Niculescu în pregătirea meciurilor de până acum, sunt şi mai mari. Cu un lot care a demonstrat, în prima etapă, că mai are mult de lucru până să pună cu adevărat probleme unei echipe de Liga I, Universitatea Cluj are nevoie cât mai repede de un succes pentru a nu se vorbi, încă de pe acum, de principala candidată la retrogradare. „Este jenant ca Universitatea să îşi propună salvarea de la retrogradare. Este jenant şi pentru club, dar şi pentru mine să trebuiască să fac acest anunţ, dar asta este realitatea şi trebuie să o acceptăm cu toţii. Sunt nişte aberaţii locurile 1-10, obiectivul echipei este rămânerea în prima ligă şi sunt convins că, până la urmă, vom reuşi să îl îndeplinim”, a declarat Niculescu, imediat după ce a renunţat la funcţia de antrenor al echipei clujene.

Vine Steaua

Ziua de 29 iulie ar putea fi una decisivă şi pentru viitorul imediat al Universităţii Cluj. Alb-negrii vor întâlni, în etapa a doua a campionatului, pe Gloria Bistriţa, într-un meci care trebuie obligatoriu câştigat pentru ca optimismul să îşi facă din nou loc în vestiarul „studenţilor”. După partida de duminică, Pătraşcu şi compania vor avea „meciul adevărului”, contra celor de la Steaua Bucureşti, echipa pregătită de căte Laurenţiu Reghecampf, soţul managerului de la „U”, Ana Maria Prodan.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Date noi despre jaful de la Muzeul Drents: Mașina hoților, găsită arsă

În vizorul autorităților se află inclusiv clanul Remmo, o grupare de crimă organizată de origine libanezo-kurdă, cunoscută pentru furturi spectaculoase de artă Anchetatorii olandezi au...

MAE: Cetățeni români blocați în Congo, în urma ofensivei unei grupări rebele

Ministerul a precizat că au fost primite cereri de asistență consulară din partea familiilor românilor aflați în Congo Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat duminică...
Ultima oră
Pe aceeași temă