Turiştii care vin pe litoral cad pradă hoţilor cel mai adesea din cauza neatenţiei. Într-o singură seară de exemplu, în 29 spre 30 iunie, s-au înregistrat trei furturi. Astfel, în Mangalia o persoană a pătruns prin escaladare, pe fereastra deschisă a unei camere de hotel din municipiu şi a sustras o poşetă ce conţinea suma de 5.000 lei. În Eforie, cineva a pătruns prin uşa lăsată neasigurată a unui spaţiu de cazare din staţiune, de unde a sustras 5 telefoane în valoare de 2.000 lei. În aceeaşi noapte, o persoană necunoscută a sustras o poşetă lăsată nesupravegheată pe plaja din Vama Veche, cauzând un prejudiciu de 4.200 lei.
Poliţiştii au luat o serie de măsuri pentru combaterea şi prevenirea furturilor din spaţiile de cazare şi din autoturisme, intensificând patrulările în zonele de risc cu efective mărite. Cu toate acestea, ei spun că orice persoană trebuie să-şi ia măsuri de siguranţă în funcţie de împrejurările în care se află. „Nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu banii sau valorile pe care le aveţi asupra dumneavoastră. Dacă sunteţi la plajă şi vreţi să intraţi în apă ori să mergeţi în altă parte, renunţaţi la ideea de a ruga un vecin de cearşaf să vă supravegheze bunurile cât timp sunteţi plecat. Nu lăsaţi cearşaful nesupravegheat, unul dintre membrii familiei cu care sunteţi la plajă trebuie să rămână acolo.
Dacă sunteţi pe plajă şi de cearşaful dvs. se apropie o persoană care oferă spre vânzare diverse articole, mai bine refuzaţi politicos decât să cumpăraţi. Riscul de a fi înşelat este foarte mare”, spun poliţiştii. De asemenea, ei recomandă să nu veniţi pe plajă cu obiecte de valoare şi să nu le afişaţi ostentativ, lăsaţi-le în seiful hotelului. „Când părăsiţi camerele de hotel, nu lăsaţi geamurile deschise sau uşa descuiată. Parcarea autoturismului trebuie făcută în spaţiile special amenajate, fără a lăsa în acestea bunuri de valoare, poşete, telefoane, laptopuri, G.P.S.-uri, borsete, portofele etc., ce reprezintă tentaţii pentru infractori“, mai spun poliţiştii.