» Dupa aproape doi ani de la inceperea lucrarilor, City Park Mall si-a deschis portile, cu cateva ore inaintea alegerilor locale.
» Desi anuntat cu surle si trambite, complexul comercial va deveni 100% functional abia peste o luna.
City Park Mall a fost inaugurat sambata, printr-o serie de concerte sustinute de nume cunoscute ale muzicii romanesti. Nimrod Ben Ami, CEO al Neocity Grup Romania, a declarat ca "intregul proiect aduce ceva nou si diferit in Constanta, care este o piata extrem de pretentioasa, aflata intr-un ritm uluitor de crestere". Acesta a precizat ca lucrarile au inceput in vara anului 2006 si au necesitat folosirea a 110.000 tone de beton, 10.000 de tone de otel, 120 kilometri de cablu, 60 de kilometri De sisteme de tevi si 6.000 metri patrati de sticla.
Constructia are forma unui vapor, are trei niveluri si se intinde pe o suprafata de 60.000 mp, la care se adauga zona de parcare, de aproximativ 1.000 de locuri. Reprezentantii patronilor spun ca s-au creat 1.500 de locuri noi de munca, in cele 120 de magazine prezente. Elan Schwarzenberger, presedintele Neocity Grup Romania, a explicat ca City Park Mall functioneaza acum la 90% din capacitate (un etaj inca nu a fost dat in folosinta), si ca cel mai probabil pe 30 iunie proiectul va fi complet. "Suntem oameni de afaceri si vrem sa facem profit. Cu cat amanam mai mult deschiderea, pierdeam banii pe care i-am fi incasat pe chirie", a precizat acesta. Schwarzenberger a mai spus ca a intampinat probleme in gasirea fortei de munca, "pentru ca multi romani au preferat sa plece pe vase de croaziera sau in Italia si Spania". Potrivit acestuia, investitia se va amortiza in circa opt ani.
PROBLEME
» Proiect criticat de ecologisti
City Park Mall a fost de la bun inceput un proiect controversat. Desi toata lumea a apreciat investitia din punct de vedere economic, multe voci s-au ridicat impotriva ridicarii constructiei in parcul Tabacarie, una dintre singurele oaze de verdeata ale Constantei. Parerea ecologistilor a fost auzita chiar in ziua lansarii. Investitorii au precizat ca terenul pe care au construit este un teren privat, cumparat de ei in urma cu patru ani, si ca, pentru fiecare copac taiat, au plantat alti sase in loc, numarul acestora ajungand la 3.000. De asemenea, ei precizeaza ca au realizat o gradina botanica langa intrarea in complex, in valoare de aproape 70.000 de euro.