16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialInvazie de tantari, dupa inundatiile din martie

Invazie de tantari, dupa inundatiile din martie

PECICA. Orasul aradean Pecica se confrunta, in ultima perioada de timp, cu o invazie de tantari fara precedent in zona, dupa ce apele freatice care au provocat inundatii in luna martie au inceput sa se retraga. Locuitorii sustin ca in cartierele apropiate de raul Mures, unde au avut loc si cele mai mari inundatii, aceste insecte s-au inmultit foarte mult.
„Suntem chinuiti si ziua si noaptea. In aer se vede tot timpul o perdea densa de tantari si este foarte greu sa ne facem treburile in gospodarie din aceasta cauza. Folosim creme de protectie a pielii si dam cu insecticide in locuinte, insa nu mai au nici un efect”, a spus unul dintre localnicii afectati de inundatii.
Autoritatile locale au mentionat ca nu pot face dezinsectia mai devreme de saptamana viitoare, din cauza procedurilor legale, care presupun organizarea unei licitatii publice. „Este o invazie neobisnuita si i-am rugat pe oameni sa se protejeze cum pot pana la terminarea actiunilor de dezinsectie, care vor avea loc peste cateva zile”, a declarat viceprimarul din Pecica, Petru Antal.
La mijlocul lunii martie, in urma ploilor abundente si a topirii zapezii, cartiere intregi din oras au fost inundate.

Cele mai citite

Viorica Dăncinepoate – Academia Catavencu

După atât de cunoscutele „Scopul partidului social-democrat este să câștige alegerile prezidențiale, locale și parlamentare de anul trecut” și „lupt împotriva unei țări...

Tragedie la Barajul Vidraru: George Țelinoiu, cunoscut sub numele de Țeli, s-a sinucis la vârsta de 34 de ani

George Țelinoiu, un fotograf apreciat și cunoscut sub numele de Țeli, a ales să-și pună capăt vieții la doar 34 de ani, într-un gest...
Ultima oră
Pe aceeași temă