Topirea zapezii a provocat noi inundatii in judetul Cluj. In comuna Cetan au fost afectate de ape circa 20 de hectare de teren. Inundatiile s-au inregistrat in zona cunoscuta sub numele de Lunca Cetanului.
De asemenea, in Muntii Apuseni, in raza comunei Belis, mai precis in satul Poiana Horii, zapada topita si ploile au umflat Valea Belisului, care a inundat o suprafata de 10 hectare de teren fanate, patru case de vacanta si doua locuinte. Angajatii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta s-au deplasat in zona ca sa sparga podul de gheata format pe cursul paraului.
Situatia este grava si in alte zone din nordul Transilvaniei. In judetul Satu Mare, de pilda, au fost depasite cotele de aparare pe raul Tur, la Turulung, si pe raul Crasna, la Craidorols si Domanesti. De asemenea, persista zaporul de pe raul Vaser in zona orasului Viseul de Sus.
In judetul Salaj, in comuna Dobrin au fost inundate 4 anexe gospoda-resti, 236 ha teren agricol, 27 fantani, precum si sase poduri si sase podete.
In judetul Cluj, inundatiile au provocat mania prefectului Alin Tise, care se plange ca primarii nu au luat nici o masura ca sa previna situatia, desi au fost preveniti din vreme. In nici o primarie nu a functionat sistemul de permanenta si in unele locuri nici macar nu au fost activate co-mi-tetele locale pentru urgente.
Alin Tise i-a avertizat pe primari ca ii va amenda pe cei care nu iau masuri de prevenire a efectelor inundatiilor. Prefectul a spus ca autori-tatile judetene cheltuiesc in fiecare luna zeci de milioane de lei ca sa trimita faxuri primariilor, iar edilii nu catadicsesc nici macar sa curete de gheata si zapada santurile si rigolele.
Reprezentantul Guvernului in teritoriu a adaugat ca legea prevede sanctiuni cuprinse intre 10 si 50 de milioane de lei vechi pentru edilii neglijenti.