5.6 C
București
duminică, 10 noiembrie 2024
AcasăSpecialInterzis la proteste

Interzis la proteste

Sindicaliştii arădeni nu sunt lăsaţi să protesteze împotriva Guvernului Boc. Primăria Arad a refuzat autorizarea protestelor de stradă în centrul Aradului, iar sindicaliştii arădeni care au plecat cu microbuzele spre Bucureşti au fost opriţi la douăzeci de kilometri de Arad şi abandonaţi într-o benzinărie.

Sindicaliştii arădeni sunt extrem de nemulţumiţi. Ei spun că nici la începutul anilor 90 nu au fost opriţi să protesteze împotriva Guvernului şi nu s-au făcut presiuni aşa cum se fac acum. Mai multe sindicate, ONG-uri din oraş şi  reprezentanţi ai societăţii civile au intenţionat să organizeze un miting de protest în centrul oraşului, urmat de un marş. Primăria Arad a refuzat însă autorizarea mişcărilor de stradă, oprindu-i practic pe arădeni să protesteze în Piaţa Revoluţiei, acolo unde au ieşit şi în decembrie 1989 şi au protestat pentru a-şi câştiga libertatea.

Opriţi la ieşire din oraş

Nici sindicaliştii care au intenţionat să plece la Bucureşti, pentru a protesta împotriva Guvernului Boc nu au fost mai norocoşi. Aproximativ 40 de sindicalişti, membri ai Cartel Alfa, au închiriat două microbuze de la o firmă din oraşul arădean Curtici, maşini cu care urmau să plece spre mitingul programat la Bucureşti. Totul a decurs conform programului : microbuzele au venit la timp, oamenii s-au îmbarcat şi au plecat spre Bucureşti. La 20 de kilometri de Arad, la intrarea în comuna Păuliş, şoferii au intrat într-o benzinărie şi le-au spus pasagerilor să coboare pentru că lor li s-a cerut să nu plece mai departe şi în 40 de minute să ajungă la bază, altfel vor fi concediaţi. Sindicaliştii arădeni au rămas stupefiaţi, deoarece ei şi-au achitat drumul spre Bucureşti, plătind în avans. Le-au arătat facturile celor doi şoferi, însă aceştia au fost de neclintit şi i-au coborât pe sindicalişti din microbuze şi au plecat spre Arad. Ilie Don, liderul Cartel Alfa Arad a luat legătura cu patronul firmei  de transport care i-a cerut să nu-i facă greutăţi şi i-a reproşat că nu-l poate înţelege de ce a trebuit să-şi retragă microbuzele. Până la urmă, după câteva ore de aşteptare în benzinăria din Păuliş, sindicaliştii arăţdeni au găsit o altă soluţie de a ajunge cu un autocar spre Bucureşti. Alţi colegi de-ai lor, mai precauţi au plecat cu maşinile proprii cu o zi înainte, sau cu trenul. Peste 200 de membri ai CNSLR Frăţia au plecat spre mitingul de la Bucureşti cu 24 de ore mai devreme, cu autocare, trenuri sau cu maşini personale.

Cele mai citite

Volumul plăţilor instant, în România, a înregistrat o creştere de 92,94%, în primele 10 luni

Această evoluție arată interesul crescut şi încrederea utilizatorilor în tranzacţiile rapide şi sigure Datele Transfond relevă faptul că, în prezent, infrastructura de plăţi instant cuprinde...

Volumul plăţilor instant, în România, a înregistrat o creştere de 92,94%, în primele 10 luni

Această evoluție arată interesul crescut şi încrederea utilizatorilor în tranzacţiile rapide şi sigure Datele Transfond relevă faptul că, în prezent, infrastructura de plăţi instant cuprinde...
Ultima oră
Pe aceeași temă