22.8 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialÎntâlnire cu “Pasărea măiastră” pe scena constănţeană

Întâlnire cu “Pasărea măiastră” pe scena constănţeană

Mai bine de oră, publicul constănţean a păşit, prin muzică şi dans, în  fascinanta viaţă a celei supranumite “Pasărea măiastră”. Cele mai importante momente, precum debutul Mariei Tănase la celebrul Teatru “Cărăbuş” al lui Constantin Tănase, povestea de prietenie şi iubire cu Constantin Brâncuşi, prezenţa la Expoziţia Universală de la New York, dar şi lumea plină de farmec şi pitoresc a Bucureştiului interbelic, au fost redate excepţional de către protagoniştii spectacolului de teatru-dans.

“Maria Tănase cred că nu poate fi interpretată într-un fel sau altul. Eu am încercat, pornind de la o bază coregrafică a domnului Călin Hanţiu, să transmit din trăirile ei din timpul vieţii în diferite evenimente: iubirile ei, dragostea de patrie, de cântec. Mă bucur că am putut să transmit acest lucru prin dans pentru că simt că mă caracterizează. Sunt actriţă, dar de când m-am născut dansul a făcut parte din viaţa mea. Această reprezentaţie a fost mai pe sufletul meu,  pe felul meu de a fi, de a mă exterioriza”, ne-a spus în culise, după încheierea spectacolului, Florina Stănculeţ –Maria Tănase pe scenă. “Oamenii s-au adunat şi am făcut un spectacol foarte bun. Să sperăm că o să crească tot mai mult şi să fie tot mai competitiv. Îi felicit pe toţi cei din rolurile principale şi din ansamblu, s-au implicat. Sunt mulţumit că am realizat acest spectacol pe care l-am visat de zece ani”, a completat regizorul şi coregraful Călin Hanţiu.

Cântece originale Maria Tănase

Vocea fără egal a Mariei Tănase a încântat şi încălzit imediat inimile spectatorilor care au avut prilejul de a asculta melodii celebre interpretate de marea artistă. Amintim dintre acestea: “Ciuleandra”, “Cine iubeşte şi lasă”, “Bun e vinul ghiurghiuliu”, “Mi-am pus busuioc în păr” sau “Dodă, dodă”. “Îmi aduc aminte când, pe vremuri, în faţa oglinzii, încercam şi eu să o interpretez pe Maria Tănase. Aveam şi caiet de cântece. Acest spectacol mi-a răscolit amintirile. M-a emoţionat”, ne-a declarat o mare iubitoare a artistei. 

Din distribuţie au făcut parte: Florina Stănculeţ, Iulian Enache, Marian Adochiţei, Paula Prodan, Liliana Bărăscu, Remus Archip, Alice Safta, Cosmin Mihale, Ionuţ Alexandru, Alexandru Ologu, Izabela Bumbac, Georgiana Bumbac, Iulia Fanache. Scenografia a fost semnată de Ovidiu Pascal.

Spectacolul “Maria Tănase” de la Constanţa a marcat cei 100 de ani de la naşterea artistei, venită pe lume în 1913 în mahalaua Cărămidarilor din Bucureşti.

Cele mai citite

Carlo Ancelotti, înainte de Villarreal – Barcelona: „Să câştigi e mai important decât să joci bine”

Antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, a răspuns criticilor legate de stilul de joc al echipei, subliniind că pentru el, rezultatele sunt mai importante...

Dialog satiric despre cum să îngropi afacerile românești

– Mata urlai așa? A murit răposatul? – Aș! Făceam vocalize. Repetam pentru înmormântarea de mâine. Client sau rudă? – Îmi dai voie! Pafta Viorel!...

Record istoric negativ anunțat de Elena Lasconi. România împrumută 1,2 lei pentru fiecare 3 lei încasaţi

Președinta USR, Elena Lasconi, a anunțat pe Facebook că România va atinge un nivel record de împrumuturi în 2024, cu o sumă planificată de...
Ultima oră
Pe aceeași temă