16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialInspector financiar de la Curtea de Conturi, judecat pentru mita si falsuri

Inspector financiar de la Curtea de Conturi, judecat pentru mita si falsuri

Un controlor financiar din Timis al Curtii de Conturi a Romaniei a fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie, dupa ce procurorii DNA au descoperit ca acesta ar fi luat mita pentru a aranja o verificare derulata la un liceu din orasul de pe Bega.
Potrivit anchetatorilor, Moise Elenes, in calitate de controlor financiar la Camera de Conturi din judet, a fost desemnat, impreuna cu un alt coleg, sa efectueze o verificare privind descarcarea de gestiune pe anul 2003 la Grupul Scolar Industrial Auto din Timisoara.
Controlul s-a derulat pe perioada 3-31 mai 2004, ocazie cu care s-a descoperit un debit neclarificat in valoare de aproximativ 30 de milioane de lei constand intr-un minus de inventar la bunuri din dotari Phare. Inspectorul a cerut lamuriri contabilei-sefe a institutiei de invatamant, iar pe fondul acestor discutii i-a solicitat acesteia un „imprumut” de 250 de euro, precum si suma de 17 milioane de lei.
Procurorii Anticoruptie sustin ca suma in lei urma sa fie scoasa din fondurile scolii, iar potrivit declaratiilor contabilei-sefe, functionarul i-ar fi dat asigurari ca nu va evidentia neregulile constatate la unitatea scolara daca ii va da banii pretinsi.
In aceasta „poveste” au fost antrenati si alti angajati ai liceului, intre care si doi maistri-instructori cu atributii in comisia de receptie. La data de 16 februarie, contabila-sefa a depus un denunt impotriva controlorului financiar Moise Elenes, iar in urma anchetei derulate, procurorii DNA au dispus punerea sub acuzare si trimiterea in judecata a acestuia pentru infractiunile de luare de mita si instigare la delapidare si falsuri.
Celelalte persoane implicare in acest caz au fost scoase de sub urmarirea penala, fiind amendate cu diferite sume de bani. Procesul intentat functionarului de la Curtea de Conturi a intrat in prezent in atentia judecatorilor de la Tribunalul Timis.

Cele mai citite

Record istoric negativ anunțat de Elena Lasconi. România împrumută 1,2 lei pentru fiecare 3 lei încasaţi

Președinta USR, Elena Lasconi, a anunțat pe Facebook că România va atinge un nivel record de împrumuturi în 2024, cu o sumă planificată de...

Lui Nicușor Dan „i se rupe-n cot”… haina, de la cât semnează

Primarul general al Capitalei a mărturisit că a rupt 6 sacouri de la câte documente semnează Funcția de primar general îl pune la cheltuieli neprevăzute...

Viorica Dăncinepoate – Academia Catavencu

După atât de cunoscutele „Scopul partidului social-democrat este să câștige alegerile prezidențiale, locale și parlamentare de anul trecut” și „lupt împotriva unei țări...
Ultima oră
Pe aceeași temă