Conducerea centrala a Partidului Conservator a convocat liderii din teritoriu pentru a dezbate un subiect fierbinte: posibilitatea iesirii de la guvernare.
La sedinta de la Bucuresti Constanta a fost reprezentata de Valentin Zeicu, vicepresedinte al organizatiei judetene. Cei prezenti au intors pe toate partile situatia participarii la guvernare. S-au format doua curente de opinie privind pozitia partidului. Au fost prezentate doua motiuni, una a vicepremierului George Copos, adept al ramanerii la guvernare, si cea a presedintelui organizatiei Bucuresti, Valentin Nicolau, adversar al mentinerii relatiilor cu partidele din coalitie. Cum nu a existat un punct de vedere unitar, conducerea centrala a stabilit ca singura modalitate de a afla viitorul drum al partidului este sondarea opiniei membrilor. Organizatiile judetene au la dispozitie timpul ramas pana pe 12 februarie, data la care au fost planificate doua evenimente importante: consiliul national si congresul partidului.
Presedintele organizatiei Constanta a PC nu a formulat un punct de vedere clar cu privire la ramanerea sau retragerea de la guvernare. Deputatul Andrian Mihei este nemultumit de modul in care conservatorii sunt priviti de colegii de coalitie. Nu a fost convocat nici un consiliu national de coordonare a coalitei (CNCC), ceea ce inseamna ca nimeni nu a solicitat parerea conservatorilor cu privire la diferite probleme ale tarii. Nici la nivel local situatia nu are culoarea optimismului. Reprezentantilor partidului nu le-a fost solicitata in nici un fel contributia lor la rezolvarea problemelor din judet. Pe de alta parte, Mihei este de parere ca partidul pe care il reprezinta are responsabilitatea de a contribui la integrarea la termen a Romaniei in Uniunea Europeana. In aceste conditii votul reprezentantilor PC capata greutate in adoptarea unor acte normative. Atitudinea conservatorilor nu mai trebuie comentata. Este de notorietate modul in care partidul a reusit sa aiba reprezentare parlamentara si felul in care a actionat conducerea nationala pentru a ajunge la putere. Conservatorii ar putea iesi totusi de la guvernare dupa prezentarea raportului de tara pentru Romania, document ce ar putea reprezenta viza de intrare in Uniunea Europeana pe 1 ianuarie 2007. Delegatii la cele doua foruri nationale se vor face mesagerii membrilor din teritoriu si vor vota pentru una dintre variantele supuse dezbaterii.