21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialHCM vrea să facă încă un pas spre titlu

HCM vrea să facă încă un pas spre titlu

Campioana Ro­­mâniei la hand­­­­bal masculin, HCM Constanța, mai are de dispu­tat şase meciuri din actualul sezon, partide ce vor con­sfinți, cel mai probabil, câştigătoarea campionatului cu numărul cinci. Unul dintre aceste jocuri este programat în această seară şi contează pentru etapa cu numărul 20. Adversara constănțenilor este o echipă cu nume a Ligii Naționale, Minaur Baia Mare, o formație care însă nu mai are nici o legătură cu echipa ce în urmă cu câteva sezoane se lupta cu şanse mari la titlu. De partea cealaltă, HCM Constanța se află în cel mai bun sezon al său. Calificată în optimile Ligii Campionilor, constănțenii sunt şi lideri detaşați în competiția internă, cu o singură partidă pierdută în actualul sezon.

Jocul de la Baia Mare este însă un simplu antrenament pentru echipa de pe litoral, în pregătirea primei manşe din optimile Ligii Campionilor contra ungurilor de la Veszprem, meci progra­mat pe 27 mar­tie. Constănțenii, teoretic, nu au cum să cedeze meciul cu echipa ce, până în etapa trecută, a fost condusă de antrenorul constănțean Ion Crăciun. Problemele finan­ciare de la Minaur l-au determinat pe Crăciun să plece şi să lase formația băi­mă­reană să se lupte pentru su­praviețuire.
Echipa­ de pe litoral poate pro­fita de situația Minaurului şi astfel să obțină un succes facil care să o apropie şi mai mult de un nou titlu de campioană.

Meciul dintre Minaur Baia Mare şi HCM Constanța este programat în această seară, cu începere de la ora 17.00.  HCM este pe primul loc în clasamentul competiției, în timp ce Minaur este pe locul 11, cu doar 5 victorii în 17 partide. 

Constănțenii regretă situația de la Minaur

Oficialii, jucătorii şi antrenorii echipei de pe litoral regretă faptul că o echipă de tradiție este în pragul desfințării. „Este păcat de ce se întâmplă la Minaur. Sperăm să nu se ajungă la dispariția unei noi echipe din Liga Națională, mai ales că vorbim de o grupare ce şi-a clădit un nume în handbalul românesc. Ne pare rău pentru ce se întâmplă acolo, dar noi ne vom face datoria şi vom juca pentru o nouă victorie”, a declarat secundul Eden Hairi.

Cele mai citite

Klaus lovit de drona Ghinion

Bomba zilei vine de unde nu te-ai fi așteptat, având în vedere recentele derapaje ale justiției. Da, din partea Înaltei Curți de Casație...

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă