15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialGrevistii de la Calan au fost "anesteziati" cu promisiuni

Grevistii de la Calan au fost „anesteziati” cu promisiuni

HUNEDOARA. O delegatie a Sindicatului „Victoria” de pe platforma industriala Calan (judetul Hunedoara) a fost primita, ieri, de vicepremierul Gheorghe Pogea. Scopul intalnirii a fost prezentarea situatiei disperate in care se afla fostii angajati ai societatii "Amidip” si in special cei sase grevisti ai foamei care cer acordarea salariilor restante si a platilor compen-satorii conform Contractului Colectiv de Munca.
Dupa mai bine de cinci ore de discutii, delegatia fostilor angajati ai "Amidip” a plecat de la vicepremierul Pogea fara ca problema de fond sa fie rezolvata. Vicepresedintele Sindicatului „Victoria” Calan, Cristian Anghel, a declarat ca in mare este multumit cu rezultatul intalnirii, care a avut loc la Palatul Victoria.
„Problema de fond, a salariilor si platilor compensatorii, nu am reusit sa o rezolvam. Este o problema legata de legea falimentului si Executivul nu se poate amesteca in problemele Justitiei. Totusi pe termen scurt si mediu am gasit solutii pentru diminuarea problemelor sociale din Calan”, a spus Anghel.
Liderul sindical a adaugat ca pe termen scurt vor fi aplicate masuri-le de protectie sociala promise sambata de ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, iar pe termen mediu vor fi aplicate o serie de programe sociale de reabilitare a zonelor miniere, unde intra si perimetrul Ghelar – Teliuc – Calan. De asemenea, in urma discutiilor cu vicepremierul Pogea s-a convenit ca in cateva zile seful AVAS sa se deplaseze la Calan si sa inventarieze terenurile fostei societati "Sidermet” pentru aplicarea unui program de ecologizare a zonei susti-nut din fonduri publice.
Acest program poate absorbi o parte a fortei de munca disponibile din zona. Cristian Anghel nu a pu-tut, insa, preciza ce decizie vor lua grevistii foamei, dar considera ca scopul protestului a fost atins si autoritatile au fost sensibilizate cu privire la criza sociala in care se afla locuitorii orasului Calan.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă