20.4 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialFotbalul feminin, mândria României

Fotbalul feminin, mândria României

Într-un moment în care băutura face legea în echipa naţională masculină a României, formaţia de fotbal feminin Olimpia Cluj a ajuns printre cele mai bune 32 de echipe de club ale Europei. Echipa pregătită de Mirel Albon se află în Bosnia-Herzegovina, acolo unde trebuia să câştige grupa a patra preliminară pentru a se califica în şaisprezecimile Ligii Campionilor. Campioana României a câştigat, joi, primul meci din grupă, 3-1, tocmai în faţa gazdelor de la SFK Sarajevo.

Clujencele mai aveau nevoie de încă o victorie în partida cu FK Gintra şi un rezultat favorabil al bosniacelor în celălalt meci pentru a obţine calificarea printre cele mai bune 32 de echipe ale continentului. Iar norocul a ţinut cu româncele, care au zdrobit echipa lituaniană, scor 5-0, iar fetele de la Sarajevo au câştigat, de asemenea, meciul lor, 3-1 cu Atasehir.

Meciuri eliminatorii

Astfel, înainte de ultima etapă a grupei a patra, Olimpia se află pe primul loc, cu şase puncte şi nu mai poate pierde această poziţie indiferent de rezultatul care se va înregistra marţi, în partida cu Atasehir. Ocupanta poziţiei secunde este SFK Sarajevo, cu trei puncte, dar ardelencele au avantajul rezultatelor directe, astfel că Olimpia, echipa din această grupă cotată cu şansa a treia la câştigarea ei iniţial, a obţinut dreptul de participare în şaisprezecimi încă după două partide.

Această fază a Ligii Campionilor va avea loc în 28-29 septembrie, turul şi 5-6 octombrie, returul. Spre deosebire de formatul la masculin, acolo unde pentru început există faza grupelor, în competiţia feminină toate meciurile vor fi în două manşe, în sistem eliminatoriu.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Se retrage Adi Petre! Fostul atacant al lui FCSB își încheie cariera de fotbalist la doar 26 de ani

Adrian Petre, un nume cunoscut în fotbalul românesc și internațional, se retrage din activitatea sportivă la doar 26 de ani, după o carieră marcată...

Se scoate la licitație un tronson al unui drum de mare viteză

Un nou tronson din drumul expres Târgu Jiu - Filiași a fost scos la licitație de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere...

INS: Câştigul salarial mediu brut în 2022 a fost de 77.416 lei

Salariaţii cu studii superioare au avut o pondere de 36,5%, iar femeile au reprezentat majoritatea, cu 58,5% La nivelul anului 2022, câştigul salarial mediu brut...
Ultima oră
Pe aceeași temă