22.2 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialFestivalul care aduce turişti: Anonimul

Festivalul care aduce turişti: Anonimul

Potrivit primarului localităţii Sfântu Gheorghe, Vareriu Sidorencu, la manifestare sunt aşteptaţi câteva mii de turişti.

Filmele care au intrat în competitie la Festivalul „Anonimul” sunt proiectate ziua pe ecranele a două săli ale Complexului Cinema Green Village. Noaptea, peliculele sunt proiecate, începând cu ora 20.45, pe ecranele imense instalate în campingul Dolphing din Sfântu Gheorghe.
Festivalul are secţiuni pentru lungmetraj, pentru scurtmetraj de ficţiune şi de animaţie, o secţiune dedicată filmelor realizate de actori, iar alta filmelor româneşti.
În competiţie s-au înscris aproximativ 60 de filme. Festivalul a fost deschis de filmul „Marţi, după Crăciun” al regizorului Radu Muntean.
Sâmbătă seara, Festivalul îşi va desemna laureaţii în cadrul galei ce va începe la 21.30. Câştigătorii trofeelor pentru fiecare secţiune vor fi decişi în baza voturilor exprimate de turiştii aflaţi în această săptămâna în localitatea Sfântu Gheorghe, pe care organizatorii manifestării îi invită sâmbătă, între orele 10.00 şi 18.00, să voteze în locurile special amenajate din camping.
„Festivalul este benefic pentru turismul din localitatea noastră. Pe timpul festivalului suntem vizitaţi zilnic de câteva mii de turişti”, ne-a spus Vareriu Sidorencu, primarul comunei Sfântu Gheorghe.

 

Cele mai citite

Emma Răducanu se retrage de la China Open din cauza unei accidentări

Sportiva britanică de origine română, Emma Răducanu, s-a retras de la turneul China Open din cauza unei accidentări la gleznă care necesită mai mult...

Cercetătorii descoperă rămășițele unor mastodonți din Epoca de Gheață în Peru

Rămășițele fosilizate a trei mastodonți din Epoca de Gheață au fost descoperite în Anzii peruvieni, stârnind întrebări despre cum au ajuns aceste creaturi uriașe...

Foști șefi din Apele Române, trimiși în judecată de procurorii anticorupție

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului director al Administrației...
Ultima oră
Pe aceeași temă