13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialFamilii evacuate din cauza alunecarilor de teren

Familii evacuate din cauza alunecarilor de teren

HUNEDOARA. Doua familii din localitatea hunedoreana Cincis-Cerna au fost evacuate din case, deoarece locuintele stau gata sa se prabuseasca din cauza alunecarilor de teren. Alte 250 de familii din sat, care au casele situate pe Dealul Iuba, ar putea fi scoase din locuinte din acelasi motiv.
Casa familiei Ioachim Vlad a fost prinsa in bare din fier, montate pe peretii exteriori ai imobilului, insa si asa autoritatile au considerat ca este prea periculos ca oamenii sa locuiasca in ele. „Celor doua familii li s-a pus la dispozitie cate o sala in cladirea Scolii Generale din Cincis-Cerna. Acolo au fost duse paturi si depozitata o parte din mobila si alte bunuri de valoare. Oamenii au preferat sa doarma la rude sau vecini”, spune Daniel Pupeza, primarul comunei Teliucu Inferior, de care apartine satul.
Autoritatile judetene au cerut Comitetului National pentru Situatii de Urgenta patru containere pentru sinistratii afectati de alunecarile de teren. Acestea nu au sosit inca, desi solicitarea a fost facuta martea trecuta.
„Situatia in satul Cincis-Cerna este destul de grava. Pamantul a inceput sa crape si pe partea cealalta a Dealului Iuba, care pana acum nu a fost afectata. Ar fi posibil sa fim nevoiti sa evacuam intreg satul, aproximativ 250 de familii. Luni ne vom intalni cu expertii si vom stabili daca trebuie sa luam acesta masura drastica”, a afirmat subprefectul judetului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă