18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialDupă politică, popii îşi bagă nasul şi în justiţie

După politică, popii îşi bagă nasul şi în justiţie

Primarul şpăgar din Văliug a primit o bilă albă din partea preotului ortodox şi a directorului şcolii. Cei doi au scris două caracterizări ce au darul de a îndupleca inima judecătorului de caz.

Marius Mocanu, primarul comuni Văliug arestat pentru luare de mită şi trafic de influenţă şi a depus azi la Tribunalul Caraş-Severin o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, pe motiv că ancheta penală este în curs de finalizare.

Pentru aşi susţine şi mai bine cauza, avocaţii lui Mocanu au depus la dosar o caracterizare extrem de laudativă din partea preotului ortodox din Văliug. Nu este prima oară când preoţii dau astfel de recomandări în instanţă, în condiţiile în care cei recomandaţi sunt infractori cu probleme serioase. Un exemplu este cazul cetăţeanului din Moldova Nouă care a agresat un poliţist de frontieră şi l-a urmărit cu o sabie până în sediul unităţii militare unde a fost reţinut doar după ce s-au tras mai multe focuri de armă. „Vă rog să consemnaţi doamnă judecător că ancheta penală a fost una extrem de grea, foarte dificilă, procurorul de caz chinuindu-se mult până să obţină flagrantul. A fost un caz foarte greu şi cu muncă serioasă din partea procurorului de caz” sublinia procurorul Laura Iancu.

Flagrant cu 3000 de euro

Cu toate acestea pe preotul ortodox din Văligu, ca şi pe directorul şcolii de acolo, aceste considerente şi faptul că primarul recunoaşte fapta, nu i-au împiedicat să dea recomandări laudative. „Onorat Tribunal în toată cariera mea de 12 ani de avocatură nu am citit o caracterizare aşa emoţionantă” sublinia şi avocatul Cosmin Bolosin.

Peste 340 de locuitori din Văliug, spun avocaţii, au semnat pentru eliberarea primarului şpăgar. Primarul Marius Mocanu, ar fi pretins o sumă mare de bani de la mai mulţi oameni de afaceri ce doresc să investească în zona Muntelui Semenic. În schimbul banilor, primarul urma să îşi folosească influenţa pentru ai lămuri pe consilieri să fie de acord cu unele cereri de concesiune de teren. La începutul lunii i s-a organizat un flagrant – moment în care a fost prins că lua ca mită suma de 3000 de euro. La această oră instanţa deliberează asupra sentinţei, după ce a declarat admisibilă în principiu cererea, cu opoziţia procurorului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă