15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecial"Dracula Park", inlocuit de "Transilvania Dorf"

„Dracula Park”, inlocuit de „Transilvania Dorf”

SIGHISOARA. O replica a Muzeului Satului ar putea sa ia nastere in judetul Mures, in zona cetatii medievale Sighisoara. Seful Oficiului Prefectural din oras, Marius Ichim, a anuntat ca proiectul ar putea fi implementat sub numele „Transilvania Dorf” (Satul transilvan) si ar urma sa cuprinda trei tipuri de sate.
„Zona Sighisoara ofera 3-4 culturi diferite. S-ar putea realiza un program turistic in functie de calendar, in care sa vezi intr-o saptamana cum traiau romanii Pastele, iar in cealalta cum il sarbatoreau ungurii. Satele ar urma sa fie populate de familii tinere, care sa practice agroturismul, avand un contract cu investitorul si care, mai apoi, ar putea sa investeasca la randul lor”, a afirmat Marius Ichim.
Potrivit sursei citate, in „Transilvania Dorf” ar urma sa se regaseasca un sat romanesc, unul unguresc si unul sasesc. „Aici s-ar putea infiinta chiar si un atelier tiganesc, in care mesterul sa fabrice ibrice sau alte produse specifice”, a adaugat Ichim. El a mai spus ca prin acest proiect se doreste incurajarea mestesugurilor si oferirea unei realitati cat mai autentice a satului transilvan medieval.
Proiectul, care nu are inca stabilita o locatie precisa, ar putea fi realizat fie prin sprijin guvernamental, fie in baza unui parteneriat public-privat, insa autoritatile nu exclud nici varianta accesarii de fonduri Phare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă