15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialDoi oameni de afaceri, cercetati in Timis pentru "tepe" de miliarde

Doi oameni de afaceri, cercetati in Timis pentru „tepe” de miliarde

Ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Timis au declansat urmarirea penla, cu avizul procurorilor, impotriva unor patroni de firme din judet, pentru escrocherii de aproape 6 miliarde lei cu instrumente de plata false. Potrivit anchetatorilor, Dumitru H. (29 ani), originar din Strehaia, judetul Mehedinti, administrator al unei societati comerciale din Timisoara, a incheiat, in iulie 2005, un contract pentru achizitionarea unei insemnate cantitati de placaj de fag, tranzactia ridicandu-se la peste 1,5 miliarde lei vechi. Pentru plata marfii, omul de afaceri a emis sapte file CEC, in ciuda faptului ca nu avea nici un leu in contul sau bancar.
La data scadentei, furnizorul a avut surpriza sa constate ca instrumentele de plata ii sunt refuzate de la decontare, banca anuntandu-l ca partenerul sau de afaceri nu are disponibil in cont. Pagubitii au inaintat plangeri la politie, insa cercetarile s-au derulat in lipsa suspectului, care intre timp a disparut.
In atentia politistilor a intrat si proprietarul unei firme din Bucuresti, Eugen C. (51 ani), cu punct de lucru in localitatea timiseana Manastiur, care Ð dupa acelasi „model” folosit si in cazul precedent Ð a reusit sa escrocheze mai multi agenti economici, prejudiciul total ridicandu-se la 4,3 miliarde lei vechi.
Omul de afaceri a achizitionat diverse materiale de la mai multe societati comerciale din tara, iar pentru plata a emis opt file CEC fara acoperire. Ca si in cazul precedent, cand furnizorii s-au dus la banca sa deconteze sumele ce urmau sa fie incasate, acestia s-au trezit ca in contul patronului nu exista lichiditati. Si impotriva lui Eugen C. a fost inceputa urmarirea penala pentru comiterea infractiunii de inselaciune.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă