16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialDoar 14 firme din Mures au permise de mediu

Doar 14 firme din Mures au permise de mediu

Societatile din judetul Mures care elimina in atmosfera dioxid de carbon trebuie sa faca investitii daca vor sa primeasca permise de mediu. Pana acum, potrivit sefului Agentiei de Protectie a Mediului (APM), Danut Stefanescu, doar 14 firme au primit avizul in acest sens, urmand ca pana la mijlocul lunii viitoare sa le fie inmanate din partea Autoritatii Nationale de Protectie a Mediului permisele de mediu.
Stefanescu a spus ca in cazul celor 14 societati permisele sunt date pentru 20 de instalatii in majoritatea lor din domeniul energetic, care au termene foarte clare de investitii. Seful ASP a adaugat, insa, ca si restul firmelor pot primi astfel de documente daca investesc suficient in reducerea emisiilor de dioxid de carbon.
Printre cele 14 societati care vor beneficia de permise de mediu se afla „Electrocentrala” din Iernut, centralele termice din cartierul Tudor, combinatul „Azomures”, dar si firme care produc var, sticla sau produse ceramice in cantitati mai mari de 50 de tone pe zi.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă