Consiliul Judeţean (CJ) Suceava a aprobat, în şedinţa lunară care a avut loc, joi, 29 septembrie, un proiect de hotărâre cu privire la acordarea unei sume de bani pentru susţinerea organizării, la Timişoara, a Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina”. Dezbaterea nu a fost lipsită de dispute între Putere şi Opoziţie, motiv pentru care proiectul a fost adoptat doar cu voturile consilierilor judeţeni ai PDL, nu şi cei ai PNL şi PSD.
De altfel, consilierii judeţeni ai PSD au fost prezenţi în totalitate, întrunind 50%^1 din numărul total de voturi, în vreme ce de la PNL şi de la PSD a lipsit câte un consilier judeţean. Participarea şi contribuţia CJ este în sumă de 60.000 de lei la organizarea Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina”, la Iulius Mall Timişoara, în perioada 7 – 9 octombrie.
Consilierii judeţeni ai Uniunii Social Liberale (USL) au votat împotrivă ei motivând că aceste cheltuieli pot fi plătite de membrii Asociaţiei „Produs în Bucovina” care vor fi prezenţi la târg cu produse tradiţionale şi nu din banii publici. Liberalul Brânduşel Nichitean a declarat, în plenul şedinţei, că banii vor fi daţi la Asociaţia „Produs în Bucovina”, care nu este una non – profit. Social democratul Ovidiu Milici a propus ca cei 60.000 de lei să fie alocaţi echipei de handbal în opinia lui aceasta fiind mult mai reprezentativă pentru judeţ decât Asociaţia „Produs în Bucovina”.Colegul de partid al acestuia, Gheorghe Iacob, a propus chiar ca pe tricourile echipei de handbal să fie scris „Produs în Bucovina”.
Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a replicata spunând că fondurile sunt date unei instituţii din subordinea administraţiei judeţene, respectiv Ansamblul „Ciprian Porumbescu” a cărui membri merg, alături de reprezentanţi ai CJ Suceava, la Timişoara, în baza unui acord încheiat de mai multă vreme cu Asociaţia „Produs în Bucovina”. Prin urmare, fondurile nu ajung direct la firmele care fac parte din cadrul acestei asociaţii, ci la instituţii ale administraţiei judeţene angrenate într-un program comun de promovare a unor produse din judeţ.
De aceea, Gheorghe Flutur s-a declarat mirat că în vreme ce alte judeţe iar ca exemplu acţiunea CJ Suceava şi fac programe similare gen „Produs de Cluj”, unii aleşi judeţeni suceveni iau în derizoriu susţinerea acestui proiect. „Am strâns cureaua cât am putut de mult, dar totuşi acum este vorba de promovarea judeţului, a produselor noastre”, a mai declarat Gheorghe Flutur, în opinia căruia ar trebui să fim mai activi. {eful democrat-liberal al administraţiei judeţene i-a acuzat pe cei de la USL că au „o logică politicianistă” în abordarea acestui subiect, remintind că CJ nu plăteşte chirie pentru spaţiul de care va dispune în parcarea Iulius Mall din Timişoara. „Eforturile noastre se văd pentru că au crescut vânzările de produse tradiţionale bucovinene atât în judeţ cât şi în ţară”, a declarat Gheorghe Flutur, adăugând că târgurile „Produs în Bucovina” care au fost organizate la Iaşi, Bucureşti şi Cluj s-au bucurat de succes.