23.2 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialDelegatie de 67 de persoane, plecata la o "infratire" in Germania

Delegatie de 67 de persoane, plecata la o „infratire” in Germania

BISTRITA. Primaria Bistrita va fi condusa, timp de o saptamana, doar de viceprimarul Ioan Turc (PNL), intrucat primarul Vasile Moldovan (PD), viceprimarul Cornel Iliesi (PD), secretarul municipiului, Floare Gaftone si 8 consilieri locali, au plecat miercuri seara in Germania pentru a participa, in orasul Herzogenrath, la manifestarile ocazionate de semnarea Cartei de infratire intre cele doua orase. Viceprimarul Ioan Turc (PNL) este obligat sa tina locul tuturor colegilor sai plecati in strainatate, un bun antrenament daca ar fi sa tinem cont de intentia sa de a candida, in 2008, la functia de primar al orasului.
La randul sau, Consiliul Local este reprezentat de o treime dintre alesi, desemnati de la toate partidele: Laurentiu Molnar, Alin Seserman (PNL), Eugen Curtean, Doru Dobos, Marioara Seica (PD), Gonczi Irenke (UDMR), Mihail Belei (PRM) si George Avram (PSD).
Potrivit proiectului de hotarare care a dat unda verde acestei delegatii ce va cheltui peste 14.000 de euro de la buget, Carta infratirii celor doua orase trebuie semnata si la Herzogenrath, primarul orasului german, Gerd Zimmermann, adresand primarului Vasile Moldovan o invitatie pentru delegatia oficiala a Bistritei, si rugandu-l, totodata, sa aduca pe langa aceasta si muzica militara a Garnizoanei Bistrita, respectiv un ansamblu folcloric.
Din delegatie mai fac parte purtatorul de cuvant al Primariei, directorul economic si un sef de serviciu din cadrul aceleiasi institutii, respectiv cate un reprezentant al Asociatiei de prietenie romano-germana, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Politiei, Crucii Rosii si Prefecturii. Acestora li se adauga componentii Muzicii Militare a Garnizoanei (27 de persoane) si cei ai Ansamblului de dansuri populare a Casei Municipale de Cultura (17).
Delegatia va cheltui banii alocati de la buget pe diurna (20 persoane), asigurari (67 persoane), transport (autocar pentru fanfara militara si ansamblu, respectiv microbuzul primariei), cazare in tranzit (18 persoane), carte verde pentru microbuz, cheltuieli neprevazute (telefon, fax), totalul fiind calculat la nivelul a 13.852 euro.
Delegatia Primariei Bistrita se va intoarce acasa in jurul datei de 13 iunie cand institutia va putea sa-si reaia activitatea in conditii normale, iar Consiliul Local se va putea intruni.

Cele mai citite

VIDEO Iarnă severă în Africa de Sud. Numeroase drumuri au fost blocate, iar oamenii au rămas captivi în mașini

Vremea a creat haos în Africa de Sud, unde locuitorii din Johannesburg s-au trezit în mijlocul unei ierni neobișnuit de severe. A nins atât...

VIDEO Cinci persoane sunt acuzat că au furat peste 20.000 de lei din mașina unui tânăr care a murit într-un accident

Cinci persoane sunt suspectate că au furat din mașina tânărului de 20 de ani care a murit în accidentul de la Bumbești Pițic. Acestea...

Becali intră în AUR și candidează la Camera Deputaților

Gigi Becali, patronul FCSB, a anunțat că îl va susține pe George Simion la alegerile prezidențiale „M-am alăturat AUR și îl voi susține pe George...
Ultima oră
Pe aceeași temă