16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCum pot pensionarii să se trateze la munte

Cum pot pensionarii să se trateze la munte

Prima condiţie este să aveţi o dovadă a bolii de care suferiţi. Urmează depunerea unui dosar la Casa de Pensii.

În prima parte a lunii noiembrie urmează să plece la tratament 402 pensionari constănţeni. Dintre aceştia, 58 beneficiază de tratamente gratuite, potrivit legislaţiei în vigoare. Însumând şi cele 402 bilete de tratament din noiembrie, ajungem la cifra de 6.248 care reprezintă totalul, până în prezent, pe  anul 2011, în judeţul Constanţa.

Biletele de tratament balnear se pot acorda numai în limita numărului locurilor la tratament balnear finanţat din bugetul asigurărilor sociale de stat şi aprobat prin legea anuală. Pot beneficia de tratament balnear persoanele care dovedesc existenţa unei afecţiuni medicale care să necesite tratament balnear, în conformitate cu prevederile legale. Din totalul biletelor de tratament balnear repartizate pentru fiecare lună, 3% rămân la dispoziţia conducerii casei teritoriale de pensii, pentru soluţionarea unor cazuri medicale grave, cazuri sociale deosebite etc., care necesită tratament balnear în regim de urgenţă.

Numărul total al biletelor acordate cu titlu gratuit se împarte pe serii şi staţiuni, proporţional cu numărul total al biletelor de tratament balnear repartizate pentru fiecare serie, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. După repartizarea biletelor gratuite şi a celor aflate la dispoziţia conducerii, biletele rămase se repartizează pe serii, staţiuni şi unităţi de tratament, după cum urmează: cel puţin 80% pentru pensionari; până la 20% pentru asiguraţi. Biletele de tratament balnear se acordă individual. În cursul unui an calendaristic, unei persoane i se poate elibera un singur bilet de tratament balnear. Refuzul nejustificat al unui bilet conduce la pierderea dreptului la un alt bilet de tratament balnear în cursul anului calendaristic respectiv. 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă