21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecial„Corupţia spirituală" de Bartolomeu Anania, la Gaudeamus

„Corupţia spirituală” de Bartolomeu Anania, la Gaudeamus

Lansare tare va fi sâm-bătă la editura Eikon, cu ocazia Târ-gului de Carte „Gau-deamus” Cluj-Napoca. Volumul „Corupţia spi-rituală”-articole de publicis-tică socială semnate de fostul mitropolit Bartolomeu Anania, va fi lansat sâmbătă la standul editurii. Vor vorbi Radu Preda, Vasile Sebastian Dâncu, Aurel Sasu, Bogdan Ivanov şi editorul V. G. Dâncu. Se anunţă o lansare mişto, marca Eikon. Cartea asta va fi cea mai tare la târg datorită a trei chestiuni:

 

– calitatea foarte bună a tex-telor şi aspectul grafic al volumului

– crearea unui curent pro ananist enorm în ultima pe-rioa-dă  (vârf de lance Radu Preda), de când cu ruperea în două a Mitropoliei Clujului.

– acţiunile celor care nu l-au contestat pe Anania în viaţă, că nu au avut c…. să o facă, şi au rupt Mitropolia la un an după moartea „Leului Ardealului!”

Târgul de Carte „Gaudeamus” se desfăşoarp la Cluj-Napoca în Piaţa Unirii, din 28 martie şi până în 1 aprilie, într-un pavilion expoziţional mobil. Târgul va fi deschis de miercuri până sâmbătă, între orele 10.00 – 19.00, iar duminică în-tre orele 10.00 şi 14.00.

În premieră în acest an, Gaudeamus Cluj-Napoca îi in-vită pe clujeni să descopere cum arta fotografică devine poezie.

Autorul acestor creaţii fotografice este francezul Jean-Marc Godès, care a avut peste 40 de expoziţii personale în Fran-ţa, Italia, Brazilia, Elveţia şi România.

Cărţile pe patine – imaginea din acest an a Caravanei Gau-de-amus – este o creaţie Jean-Marc Godès, o alegorie jucăuşă a cărţilor călătoare.

Şi în acesta an campania de donaţie de carte continuă, iar volumele donate vor ajunge în bibliotecile rurale din Transil-vania. 

Cele mai citite

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă